Μάκης Βορίδης: Στέλνει τους άνεργους γιατρούς να εργαστούν ως επικουρικοί

  • Iatropedia
Κατάλογος επικουρικών γιατρών ανά ειδικότητα για την κάλυψη έκτακτων αναγκών του ΕΣΥ καταρτίζεται στο υπουργείο Υγείας με την τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Στον εν λόγω κατάλογο θα εγγράφονται αφού υποβάλλουν σχετική αίτηση ειδικευμένοι γιατροί που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ αλλά και γιατροί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα. Θα προηγούνται όμως πάντα οι άνεργοι.

Εξάλλου, όπως αναφέρεται σε άλλο σημείο της τροπολογίας, μέχρι σήμερα η αποζημίωση των υλικών που χρησιμοποιούνται στις αιμοκαθάρσεις νεφροπαθών γίνεται μέσω συμβεβλημένων φορέων που λειτουργούν τις Μονάδες αιμοκαθάρσεις των ιδιωτικών κλινικών.

«Η πρακτική αυτή εγκυμονεί τον κίνδυνο οι συμβεβλημένοι φορείς, παρά την είσπραξη των απαιτήσεων, να καθυστερούν την εξόφληση των προμηθευτών με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία στην προμήθεια των υλικών αυτών», αναφέρει η διάταξη. Και η λύση που δίνεται είναι ότι θα γίνεται απευθείας αποζημίωση των προμηθευτών από τους φορείς ασφάλιση, δηλαδή τον ΕΟΠΥΥ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπαρκτός ο κίνδυνος εμφάνισης κρούσματος Έμπολα στην Ελλάδα

Έλυσε όλα τα προβλήματα του ΕΣΥ και του ΠΕΔΥ ο κ. Γρηγοράκος

Έμπρακτη στήριξη οικογενειών στο Θριάσιο

ΕΟΠΥΥ:Ταλαιπωρία χωρίς τέλος για τους ασφαλισμένους! Στη σέντρα γενικός γιατρός επειδή έδωσε φάρμακα για ΧΑΠ