Μαγιορκίνης: «Αυξάνεται επικίνδυνα ο αριθμός των διασωληνωμένων»

  • Γιάννα Σουλάκη
Μαγιορκίνης
Ηχηρό καμπανάκι για την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων έκρουσε σήμερα ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, στην συνέντευξη τύπου για τον κορονοϊό του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης υπάρχει ανησυχία για την αύξηση των ασθενών που χρειάζονται εντατική θεραπεία.

Ο καθηγητής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι αυξάνονται και πάλι ανησυχητικά τα άτομα που νοσηλεύονται σε κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή τους.

«Ενώ παρουσιάστηκε μία μικρή κάμψη στον αριθμό των διασωληνωμένων τις προηγούμενες ημέρες, ανέβηκε πάλι πάνω από 70 και σήμερα είναι 79. Η Αττική αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας και το επίκεντρο είναι το κέντρο της πρωτεύουσας», ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Την ίδια στιγμή παρουσίασε τα αποτελέσματα από τα rapit test που γίνονται στην Αττική. «Από τα 574 που έγιναν στην πλατεία Κουμουνδούρου σήμερα, τα 23 ήταν θετικά, 6 Ελληνες και 17 αλλοδαποί», ανέφερε. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι τα τεστ αυτά είναι αρκετά ακριβή. «Στην ευαισθησία τους υστερούν 5%-8%, όμως όλα μέχρι στιγμής που έχουν γίνει, έχουν αποδειχθεί ότι είναι σωστά, με τη συμπληρωματική διεξαγωγή PCR τεστ», κατέληξε ο ίδιος.

Μάλιστα, ανέφερε ότι 120 εκατομμύρια τεστ θα διατεθούν άμεσα σε όλο τον κόσμο για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.

Μαγιορκίνης: Επίκεντρο της πανδημίας στην Αττική

Επίκεντρο της Covid-19 παραμένει η Αττική και ειδικά το κέντρο της Αθήνας, με 240 νέα κρούσματα από τα 416 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Αναφορικά με το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff, είπε πως αρχικά το αποτέλεσμα των τεστ ήταν οριακά θετικά, δηλαδή επρόκειτο για ψευδώς θετικό αποτέλεσμα, όπως επισήμανε. «Για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να προκύψει εστία διασποράς ελήφθησαν τα εν λόγω μέτρα», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης και συμπλήρωσε ότι όλα τα επαναληπτικά τεστ που διενεργήθηκαν στον Πειραιά στα 12 άτομα και τις 24 επαφές τους, ήταν όλα αρνητικά, καθώς και οι έλεγχοι που έγιναν σε επιφάνειες του πλοίου.