Μάχη για τη σωτηρία του «Αμ.Φλέμινγκ»! Οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων και η συρρίκνωση του νοσοκομείου

  • Iatropedia
Κλείνει ή όχι το Αμαλία Φλέμινγκ; Το ερώτημα αυτό απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος και όχι τυχαία βέβαια καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει περιορισμό των κλινικών του νοσοκομείου.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι στο πόδι. Οι πληροφορίες που και επισήμως δημοσιοποιούνται από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο περί μετακίνησης κλινικών, κάνουν το προσωπικό να είναι στα…κάγκελα.

Μάλιστα η ανησυχία του εντάθηκε όταν ορίσθηκε και νέο νοσοκομείο αναφοράς για τον Έμπολα (το «Σωτηρία») όταν μέχρι πρόσφατα το μόνο ήταν το Αμαλία Φλέμινγκ.

Όλα πάντως δείχνουν πως είναι έτοιμα για την αλλαγή του ρόλου του Αμ.Φλέμινγκ και τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.

Οι εργαζόμενοι με συνεχείς συγκεντρώσεις και συσκέψεις τους επιχειρούν να ανατρέψουν τα σχέδια με άγνωστο το εργασιακό τους μέλλον.

Την έντονη αντίδρασή τους για τις αλλαγές στο νοσοκομείο έχουν εκφράσει και οι γιατροί μέσω της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Την ίδια ώρα και ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στο κλείσιμο της ορθοπαιδικής και χειρουργικής κλινικής, γεγονός που δίνει το έναυσμα για το συνολικό κλείσιμο του Νοσοκομείου.

«Είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως Νοσοκομείου πόλεως, εάν δεν διαθέτει χειρουργικό τομέα πάρα μόνο παθολογικό» τονίζεται από τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φαρμακοποιοί στο Βορίδη για γενόσημα, ωράριο και κέρδος! Όλες οι λεπτομέρειες της συνάντησης

Πόσο κουρεύτηκαν οι δαπάνες στα νοσοκομεία από την αρχή της κρίσης;

Πότε βγαίνουν τα νέα φάρμακα στην αγορά! Πόσο θα στοιχίζουν;

Στον… αέρα και πάλι το ΠΕΔΥ! Λιγοστεύουν ξανά οι γιατροί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ