Μ. Παγώνη: Πολύ πιο μεταδοτική η μετάλλαξη Όρθρος από την Κράκεν

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Παγώνη
Εντούτοις η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία μας δεν θα πιεστούν πάρα πολύ.

Για την νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, Όρθρος, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Είναι μια καινούργια μετάλλαξη η Όρθρος που είναι πολύ πιο μεταδοτική από την Κράκεν» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη και πρόσθεσε πως «το σημαντικό είναι ότι αφορά ανώτατο αναπνευστικό, κρατάει αρκετά αλλά δεν κάνει πνευμονίες (…) Δεν θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας» τόνισε.

Επίσης ανέφερε ότι, ο κορονοϊός θα συνεχίσει να υπάρχει και το Φεβρουάριο και το Μάρτιο: «Δεν φεύγει ο κορονοϊός και οι υποπαραλλαγές του» υπογράμμισε.

 Τι είπε η Μ. Παγώνη για τα σχολεία

Όσον αφορά τα σχολεία και τη χρήση προστατευτικής μάσκας, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι «αυτήν τη στιγμή υπάρχει μείωση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), που αφορά τα μικρά παιδιά, μια μείωση σταδιακή και πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα υπάρχει και μια μείωση των ιώσεων».

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι το λάθος που έγινε είναι δεν πήγε αρκετός κόσμος να εμβολιαστεί για την γρίπη.

«Δεν είναι δυνατόν να είμαστε γενικά στους εμβολιασμούς και του κορονοϊού στο μέσο όρο πιο κάτω από την υπόλοιπη Ευρώπη» είπε.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν