Λοβέρδος: «Βάλτε ιδιώτες γιατρούς στα νοσοκομεία»!

  • Iatropedia
Γραμμή για πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο Ανδρέας Λοβέρδος δίνει το στίγμα το τι θα επακολουθήσει για τους απλούς πολίτες και το πόσο βαθιά θα πρέπει στο άμεσο μέλλον να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους για να βρουν γιατρειά. Μιλώντας στους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι δε θεωρεί πως πρέπει να προσληφθούν στο ΕΣΥ πάνω από 200 γιατροί.

Γι αυτό και παρότρυνε τους διοικητές να αξιοποιήσουν δύο νόμους που τους επιτρέπουν να προσλάβουν ιδιώτες γιατρούς για να καλύψουν τις ανάγκες. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Με το νόμο 4025/11 μπορείτε από τις 7 Μαίου να δώσετε τη δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να απασχολούνται μία φορά την εβδομάδα στα νοσοκομεία για να καλυφθούν οι ελλείψεις. Επίσης με το νόμο 4058/12 τα νοσοκομεία το ΕΣΥ, τα Κέντρα Υγείας και ο ΟΚΑΝΑ δύνανται εφόσον δεν επαρκεί το προσωπικό να συνεργάζονται με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών».

Μάλιστα ο Ανδρέας Λοβέρδος επιπλήττοντας τους διοικητές είπε ότι από δω και πέρα δε θα ακούει παράπονα για ελλείψεις προσωπικού καθώς υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες τις οποίες δεν αξιοποιούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν