Λοβέρδος: «Πληρώνω άμεσα τους προμηθευτές»

  • Iatropedia
Τη διαβεβαίωση ότι θα δοθούν άμεσα τα χρήματα που οφείλουν τα νοσοκομεία στις εταιρείες προμηθειών, έδωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στους εκπροσώπους του κλάδου.

Άμεση εκταμίευση €400 εκ. για τις οφειλές του 2010 και το 1ο 7μηνο 2011, εκ νέου συνάντηση μέχρι τέλη Ιανουαρίου, για τα χρέη Αυγούστου – Δεκεμβρίου 2011 και μέτρα για την έγκαιρη πληρωμή, εντός διμήνου, για το 2012 είναι οι δεσμεύσεις …που δόθηκαν μετά από τις δύο συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των Προμηθευτών Ιατροτεχνολογικού Υλικού, σχετικά με τις οφειλές των Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας σύσκεψης τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, συμμετείχαν από πλευράς Υπουργείου ο Υφυπουργός κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Πολύζος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Ο κ. Πολύζος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των Προμηθευτών Ιατροτεχνολογικού Υλικού ότι:

• Υπογράφεται άμεσα η απόφαση για την εκταμίευση €400 εκ, για την αποπληρωμή των οφειλών – για τα παραπάνω συγκριμένα προϊόντα – του έτους 2010 και του πρώτου επταμήνου του 2011. Η πληρωμή των προμηθευτών για τις παραπάνω οφειλές εκ μέρους των Νοσοκομείων, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου 2012. Θα σταλούν συγκεκριμένες οδηγίες προς τα Νοσοκομεία ώστε να προηγηθεί η επανέκδοση των ενταλμάτων του 2011 που ακυρώθηκαν λόγω έλλειψης χρημάτων.

• Για τις οφειλές του πεντάμηνου Αυγούστου – Δεκεμβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το ΥΥΚΑ στα τέλη Ιανουαρίου 2012, κατά την οποία θα εξετασθεί η οικονομική κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

• Για τις χρεώσεις του νέου έτους, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποπληρωμή τους εντός του εκάστοτε επομένου διμήνου, δηλαδή εντός 60 έως 90 ημερών.

Για τα χρέη των παρελθόντων ετών, που δεν συμπεριλήφθηκαν στην ρύθμιση του 2010 και αφορούν πάγιο εξοπλισμό, service, υπόλοιπα εταιριών που δεν υπήχθησαν στην ρύθμιση, ο κ. Πολύζος δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε τους προμηθευτές στον Υπουργό ΥΥΚΑ κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

εμπάργκο υλικών στα νοσοκομεία

στεγνώνουν από υλικά έξι μεγάλα νοσοκομεία

χρεώνουν ακόμη και τους τοκετούς στα δημόσια νοσοκομεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν