Λοβέρδος: «Δεν πας καλά»- Βαρνάβας: «Εξυπηρετούσες συμφέροντα»! Νέα κόντρα

  • Iatropedia
Με νέες αλληλοκατηγορίες για όσα δεν έγιναν και για όσα έγιναν στο ΕΣΥ συνέχισαν την τηλεοπτική τους κόντρα ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα.Ο κ.Βαρνάβας κατηγόρησε και πάλι τον κ.Λοβέρδο ότι εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να του λέει ότι ψεύδεται. "Δεν πας καλά, έχεις εμμονή μαζί μου" ακούστηκε να λέει προς τον συνδικαλιστή ο τέως υπουργός Υγείας.

Ο κ.Βαρνάβας κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον κ.Λοβέρδο ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του εξυπηρέτησε συμφέροντα ιδιωτικών εταιρειών.

Ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ μεταξύ άλλων είπε ότι ο τέως υπουργός σκοπίμως ωθούσε ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, μείωσε τις τιμές των γενόσημων (αντιγράφων) φαρμάκων στο 80% της τιμής των πρωτοτύπων ενώ κατέληξε πως θα έπρεπε τουλάχιστον να ζητήσει συγνώμη από τους Έλληνες ασθενείς που ταλαιπωρούνται.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με τη σειρά του ανταπάντησε ότι ο ο.Βαρνάβας τον εξυβρίζει προσωπικά σημειώνοντας επί θητείας του όχι μόνο δεν αυξήθηκε η κίνηση στα ιδιωτικά αλλά αντίθετα αυξήθηκε η ροή των ασθενών προς το ΕΣΥ κατά 30%. Μάλιστα ενισχύοντας τα επιχειρήματά του συμπλήρωσε ότι εκπρόσωποι ιδιωτικών κλινικών με …κοστούμια, όπως είπε, είχαν πάει στο γραφείο του για να διαμαρτυρηθούν επειδή δεν πληρώνονταν.

Σε ότι αφορά τις τιμές των γενοσήμων ο τέως υπουργός υποστήριξε ότι τις μείωσε στο 40% των πρωτοτύπων.

Πάντως σε ερώτηση του δημοσιογράφου του Σκάι πως είναι δυνατόν να διαμαρτύρονται οι πάντες οι ασθενείς, οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί, οι προμηθευτές ο κ.Λοβέρδος παραδέχτηκε ότι «πράγματι δεν πάει καλά η υγεία», αποδίδοντας τα προβλήματα στην έλλειψη ρευστού επειδή δεν εισπράχθηκε από τους δανειστές μας 1 δις ευρώ.