Λοβέρδος: άμεσα το βρέφος για μεταμόσχευση στη Βρετανία

  • Iatropedia
Με παρέμβαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και κονδύλια από ιδιώτες θα μεταβεί τελικώς το 4 μηνών βρέφος σε αγγλικό νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί μεταμόσχευση εντέρου η οποία δεν πραγματοποιείται στη χώρα μας.

Το ασφαλιστικό Ταμείο του Προσωπικού της Εθνικής Τραπέζης που είναι αυτοδιαχειριζόμενο, αρνείτο να καλύψει τα έξοδα για την επέμβαση του 4 μηνών βρέφους (κοριτσάκι) το οποίο πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση του λεπτού εντέρου.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος παρενέβη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος επιχείρησε να καλύψει τα έξοδα επέμβασης και μεταφοράς του μωρού μέσω του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μη χάσει τη ζωή του.

Τελικώς προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος το μωρό θα μεταφερθεί με ευθύνη του ΕΚΑΒ ενώ τα κονδύλια για την επέμβαση διατέθηκαν από τους: κο.Ταμβακάκη, κα. Σάλλα και κα. Λάτση.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας: «Το κόστος της μεταμόσχευσης στο συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο ανέρχεται στο ποσό των 400.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα μπορούσε να καλυφθεί μέσω της διαδικασίας του Ε – 112, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης το ιατρικό κέντρο δεν αποδεχόταν την παραπάνω διαδικασία. Το Δ.Σ του Ταμείου Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, που σημειωτέων αν και χρεωκοπημένο έχει αρνηθεί την ένταξή του στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ενέκρινε το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο και φυσικά ήταν ανεπαρκές για την μετάβαση του βρέφους».

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία από την πρώτη στιγμή με επείγουσα επιστολή της προς τις ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, ζητούσε να λυθεί άμεσα το θέμα.