«Λουκέτο» στην εφημερία του νοσοκομείου Ναυπλίου. Σε κίνδυνο κάτοικοι και τουρίστες

  • Γιάννα Σουλάκη
της εφημερίας του νοσοκομείου Ναυπλίου
Το κλείσιμο της εφημερίας του νοσοκομείου Ναυπλίου, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, λέγοντας ότι πλέον το νοσοκομείο θα υποβαθμιστεί σε επίπεδο χειρότερο ενός Κέντρου Υγείας, με άμεσες συνέπειες στην υγεία των κατοίκων.

Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης -όταν ήταν αντιπολίτευση- ότι θα ανοίξει 10 νοσοκομεία, που είχαν κλείσει το 2014, η υποβάθμιση συνεχίζεται, αναφέρουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Το «λουκέτο» στην εφημερία του νοσοκομείου Ναυπλίου «ξεπερνά κάθε προηγούμενο», συμπληρώνουν.

ΠΟΕΔΗΝ: Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει 30 νοσοκομεία σε Κέντρα Υγείας

Το σχέδιο της κυβέρνησης να μετατρέψει 30 διασυνδεδεμένα νοσοκομεία σε Κέντρα Υγείας (π.χ.Νάουσα, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι) καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ: «Δια της συρρίκνωσης, απαξίωσης και των ελλείψεων προσωπικού, το Υπουργείο Υγείας μετατρέπει τα 30 διασυνδεόμενα Νοσοκομεία της χώρας σε Κέντρα Υγείας (π.χ. Νάουσα, Αμαλιάδα, Μεσολόγγι κλπ.)».

Η κατάργηση του νοσοκομείου Ναυπλίου από τη λίστα εφημεριών, αποφασίστηκε από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας -που εποπτεύει τα νοσοκομεία Ναυπλίου και ‘Αργους- με σκοπό να δημιουργηθεί ενιαίο Τμήμα Επειδόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείου του Αργους και το Νοσοκομείου Ναυπλίου να μην εφημερεύει καθόλου. «Κλείνουν το Νοσοκομείο μιας πόλης που κατακλύζεται από τουρίστες και δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής προσέρχονται για υπηρεσίες υγείας. Δεν υπολογίζουν τίποτα. Που είναι η κοινωνική ευαισθησία; Οι κάτοικοι είναι ξεσηκωμένοι. Στηρίζουμε την λειτουργία και την αναβάθμιση και των δύο Νοσοκομείων του Νομού Αργολίδας (Άργος και Ναύπλιο)», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.