«Λουκέτο» σε οικοτροφεία από τον Ανδρέα Ξανθό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ανακλήθηκαν οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας της ΑΜΚΕ «Ίρις» (οικοτροφεία και κέντρο ημέρας) εξαιτίας σοβαρής παραβίασης των όρων αδειοδότησης αλλά και καταδίκης του νόμιμου εκπροσώπου του φορέα σε 6 χρόνια κάθειρξη.

Η λειτουργία των παραπάνω μονάδων ανατέθηκε προσωρινά σε άλλους φορείς που λειτουργούν στον ίδιο τομέα ψυχικής υγείας. Την υλοποίηση της απόφασης διεκπεραίωσαν με επάρκεια και επαγγελματισμό τα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του υπουργείου.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα το Υπουργείο θα προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την οριστική ανάθεση της λειτουργίας των μονάδων αυτών.

Όπως αναφέρουν από την Αριστοτέλους, «διευκρινίζεται ότι η ανάκληση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας του  φορέα δεν θα έχει απολύτως καμία επίπτωση στους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Το υπουργείο μελετάει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο χρηματοδότησης και ελέγχου των μη κερδοσκοπικών φορέων της ψυχικής υγείας, προκειμένου να παταχθούν στην πηγή τους φαινόμενα κακοδιαχείρισης, σπατάλης και διαφθοράς».