Λογοτεχνικό βιβλίο για την ζωή με διαβήτη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το σωματείο-Διαδικτυακός τόπος “ΑΡΜΟΝΙΑ & ΖΩΗ” προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του γιατρού- ενδοκρινολόγου, Κώστα Φαινέκου “ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ” που θα πραγματοποιηθεί τη Παρασκευή 12 Μαϊου στις 7.00 μ.μ. στο Νομισματικό Μουσείο.

Από διευθυντής Ενδοκρινολογικής Κλινικής, συγγραφέας του βιβλίου «Η ζωή είναι πιο γλυκιά από ό,τι νομίζεις».Ο λόγος για τον κ. Κώστα Φαινέκο, τ. διευθυντή στο Νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Κοργιαλένειο- Μπενάκειο) που προχώρησε στην συγγραφή ενός μυθιστορήματος το οποίο  παρουσιάζει όλα όσα σχετίζονται με την σύγχρονη θεραπευτική, αλλά  και την αποφυγή των επιπλοκών  του Σακχαρώδη Διαβήτη ( τύπου 1 και τύπου 2).

Στα 20 κεφάλαια του βιβλίου αναφέρονται με εμπνευσμένη διηγηματική περιγραφή όσα πρέπει να γνωρίζουμε   για  την θεραπεία, την πρόληψη , την διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογική στήριξη, αλλά και τους πολύπλοκους  μηχανισμούς, αυτής της νόσου, που μετρά εκατομμύρια ασθενών σε όλο τον κόσμο. Στο βιβλίο, αναδεικνύονται  επίσης , ο σημαντικός ρόλος του οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος των  ατόμων με διαβήτη, καθώς και οι εξελίξεις  που σημειώνονται  τα τελευταία χρόνια στο ερευνητικό πεδίο για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου.

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ένα νέο κορίτσι που έρχεται αντιμέτωπο με την σκληρή πραγματικότητα της διάγνωσης του σακχαρώδους διαβήτη και η προσπάθειά του  για να βρει λύσεις και να ζήσει μια «γλυκιά» ζωή όπως την είχε ονειρευτεί!

Η δύσκολη πορεία από το διαβητικό κώμα, στον έρωτα και την προσωπική ευτυχία, γίνεται η αφορμή για να καταλάβει ο αναγνώστης ότι υπάρχουν λύσεις επειδή η ζωή είναι πιο γλυκιά από όσο νομίζουν οι ασθενείς με διαβήτη.