Λυκούργος Λιαρόπουλος: «Δεν το αντέχω άλλο» για την εκπροσώπηση της χώρας στον ΟΟΣΑ

  • Iatropedia
Την παραίτησή του από εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Υγείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), υπέβαλε σήμερα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Λυκούργος Λιαρόπουλος.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο καθηγητής απέστειλε επιστολή παραίτησης στον υπουργό Υγείας και με σχόλιό του στο facebook αναφέρει: «Επί 20 χρόνια, με 11 υπουργούς, προφανώς υπερκομματικά, εκπροσώπησα τη χώρα στην Επ. Υγείας του ΟΟΣΑ. Δεν το…αντέχω άλλο τώρα».

Και έτσι κλείνει μια μακρά επιτυχημένη πορεία που έβαλε την χώρα στο Σύστημα Λογαριασμών του ΟΟΣΑ!

Διαβάστε εδώ την επιστολή του προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή:

Κύριε υπουργέ,

Θέλοντας να διευκολύνω το έργο σας, υποβάλλω την παραίτησή μου από την εκπροσώπηση του υπουργείου Υγείας στην Επιτροπή Υγείας του ΟΟΣΑ.

Από τον ορισμό μου, το 1994, επί 20 χρόνια προσπάθησα να κρατήσω την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, κατά τη θητεία 11 υπουργών Υγείας, ενήμερη και δραστήρια σε όλα τα θέματα που απασχόλησαν τον ΟΟΣΑ.

Ταυτόχρονα, συνέβαλα ουσιαστικά στην εκπροσώπηση της χώρας, αξιοποιώντας το Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, το οποίο διηύθυνα από την ίδρυσή του, το 1996, με την επεξεργασία και αποστολή στατιστικών και άλλων δεδομένων, τα οποία δεν ήταν σε θέση τότε να προμηθεύσει η Στατιστική Υπηρεσία.

Η κυριότερη συμβολή μου ήταν η ένταξη της χώρας στο Σύστημα Λογαριασμών Υγείας του ΟΟΣΑ, με το οποίο η χώρα, για πρώτη φορά μετά από προσπάθειές μου που ξεκίνησαν το 2005, μόλις το 2012 απέκτησε αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με τη δαπάνη Υγείας.

Αναπληρωτές

Με την Υπουργική Απόφαση 18645 της 12ης Δεκεμβρίου 2010, ορίστηκαν και οι αναπληρωτές μου.

Από αυτούς, θα συνιστούσα να διατηρήσετε την κ. Όλγα Σίσκου, εξειδικευμένη γνώστη των θεμάτων εκπροσώπησης στον ΟΟΣΑ και των στελεχών της Επιτροπής.

Με ευχές για επιτυχία στο έργο σας.

Λ. Λιαρόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν