Λυκουρέντζος: Περιορίστε τα φάρμακα για να σωθούν τα κρατικά Ταμεία!

  • Iatropedia
Το ότι όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να κόψουν τη βλαβερή συνήθεια της πολυφαρμακίας είναι γνωστό και προφανώς συνετό. Το να παροτρύνει όμως ο αρμόδιος υπουργός να σταματήσουν οι Έλληνες τα φάρμακα για να γλιτώσει το κράτος κονδύλια είναι μάλλον ανορθόδοξο. Διαβάστε τι είπε στη βουλή ο Ανδρέας Λυκουρέντζος για τα φάρμακα που παίρνουν οι Έλληνες ασθενείς.

Σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη φαρμακευτική δαπάνη, όχι με μέτρα αλλά με τη σύμπνοια των Ελλήνων πολιτών, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος παρότρυνε χθες τους ασθενείς να μην καταφεύγουν με ευκολία σε ακριβά φάρμακα. Στο γεγονός ότι οι Έλληνες λόγω κρίσης αλλά και εμπάργκο των φαρμακοποιών, δεν έχουν καν πρόσβαση στα φάρμακά τους δεν αναφέρθηκε φυσικά.

Για να ισχυροποιήσει τα επιχειρήματά του μάλιστα μίλησε για το φαινόμενο της υπερβολικής συνταγογράφησης φαρμάκων.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι μόνο τον περασμένο Ιούλιο υπήρξαν 4.717.000 συνταγές, δηλαδή περισσότερες από 157.000 την ημέρα. Πράγμα βέβαια καθόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο στον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να υπολογίσει κανείς τα Ταμεία που δεν έχουν ενταχθεί, ανήκουν περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι.

Όμως ο κ.Λυκουρέντζος επιμένει αφού υπογράμμισε ότι πρέπει «να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό που χρειάζεται είναι η συνεισφορά του καθένα, για να ξεπεράσουμε την κρίση».

Σχετικά με το μεγάλο αριθμό των συνταγών ανάφερε: «Ζητώ την αυτοσυγκράτηση και των πολιτών. Δεν μπορεί με το παραμικρό να καταφεύγουμε σε συνταγές ύψους 2.800 ευρώ… Δεν είναι ευθύνη μόνο της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας η προστασία του δημόσιου ταμείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν