Λυκουρέντζος: Όσο αυξάνεται η φαρμακευτική δαπάνη τόσο θα λείπουν τα χρήματα από μισθούς και συντάξεις

  • Iatropedia
Έκκληση να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη ώστε να υπάρξει εξορθολογισμός των χρημάτων που διατίθενται για την Υγεία έκανε για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και στην τηλεόραση του Σκάι. Όπως είπε χαρακτηριστικά, όσο αυξάνεται η φαρμακευτική δαπάνη τόσο θα λείπουν τα χρήματα από μισθούς και συντάξεις Δείτε τι είπε για τις συνταγές φαρμάκων αλλά και για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΕΣΥ

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να μειωθεί η φαρμακευτική δαπάνη δεδομένου ότι αποτελεί και βασικό αίτημα της τρόικας.

“Η φαρμακευτική δαπάνη μειώνεται κάθε χρόνο από εκεί και πέρα δεν επαρκεί μόνο η λήψη δημοσιονομικών μέτρων”.

Παραδέχθηκε όμως πως αν κανείς είναι άρρωστος πρέπει να παίρνει τα φάρμακα του.

Ο κ.Λυκουρέντζος αναφέρθηκε στην υπερσυνταγογράφηση και όπως είπε τον Ιούλιο κατεγράφησαν 4.717.000 συνταγές και τον Αύγουστο 4.421.000.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε και για την αναπτυξιακή πολιτική που ακολουθείται τονίζοντας ότι σύντομα θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα για τον ιατρικό τουρισμό όπου και θα αξιοποιηθούν τμήματα του ΕΣΥ για τη φιλοξενία ξένων ασθενών που θα επιφέρουν κονδύλια στο σύστημα.

Ταυτόχρονα επεσήμανε ότι άμεσα θα αξιοποιηθεί και η ακίνητη περιουσία του συστήματος Υγείας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα εκατοντάδες κτίρια που αποτελούν κυρίως κληροδοτήματα του ΕΣΥ, δεν χρησιμοποιούνται την ώρα μάλιστα που το υπουργείο Υγείας νοικιάζει κτίρια για να στεγασθούν υπηρεσίες.