Λυκουρέντζος: Υπάρχουν ελλείψεις στα νησιά! Θα δώσουμε κίνητρα για προσλήψεις γιατρών

  • Iatropedia
Τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού στα νησιά του Αιγαίου παραδέχτηκε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών

Ο Αν.Λυκουρέντζος παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις στα νησιά και γνωστοποίησε ότι σύντομα πρόκειται να ανακοινωθεί η πρόσληψη μόνιμων ιατρών για όλα τα νησιά του Αιγαίου, εκτός των 53 επικουρικών οι οποίοι ανακοινώθηκαν προ ολίγων ημερών.

Ο Υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι αναζητούνται κίνητρα ώστε να υπάρχει ένα δέλεαρ για το ιατρικό προσωπικό και να καλύψει τα κενά στην άγονη γραμμή ειδικά σε θέσεις αγροτικών γιατρών.

Σχετικά με τις εφημερίες για το νοσοκομείο της Σάμου για τις οποίες διαμαρτύρονται οι απλήρωτοι γιατροί, επεσήμανε ότι έχουν προβλεφθεί για τις εφημερίες 1.108.000 ευρώ και έχουν ήδη διατεθεί 554.000 ευρώ, ενώ για τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα το ποσό ανέρχεται στα 432.000 ευρώ από τα οποία έχουν αποσταλεί 215.000 ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Για το τμήμα αιμοκάθαρσης στην Ικαρία, του οποίου η υποδομή προέρχεται από δωρεά, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει διορθωτική παρέμβαση στην προκήρυξη των επικουρικών ιατρών, ώστε να λειτουργήσει.