Λυκουρέντζος για ΕΡΤ: καθεστώς κατοχής των δημοσίων μέσων ενημέρωσης…

  • Iatropedia
Τα τελευταία 24ωρα ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί της κυβέρνησης επιχειρούν να στηρίξουν τον Αντώνη Σαμαρά στην επιλογή του να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ. Ανασχηματισμός και πιθανές εκλογές γαρ… Μεταξύ αυτών και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος

Προφανώς όχι τυχαία σε βαρύ πολιτικό κλίμα για την κυβέρνηση και με το ενδεχόμενο εκλογών και ανασχηματισμού πάντα ανοικτό, σχεδόν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης επιχειρούν να δείξουν τη στήριξή τους στον πρωθυπουργό.

Στο πλαίσιο αυτό και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος σε ανακοίνωσή του για το κλείσιμο της ΕΡΤ αναφέρει χαρακτηριστικα: «Η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ επιβάλλεται από την ανάγκη εξυγίανσης του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Επιβάλλεται για λόγους δημοσιονομικούς αλλά και ορθολογικής αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού.

Κάθε προσπάθεια αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στην ΕΡΤ, διοικήσεων και κυβερνήσεων κατά το παρελθόν, προσέκρουσε στην αφόρητη αδιαλλαξία και αδίστακτη συμπεριφορά των συνδικαλιστών.

Στην ΕΡΤ συγκροτήθηκε καθεστώς κατοχής των δημόσιων μέσων παραγωγής του τομέα Ενημέρωσης. Το καθεστώς αυτό αδίκως συμπαρασύρει στην κατάργησή του, εντίμους υπαλλήλους, ικανούς δημοσιογράφους και αμέτοχους της σήψης και της διαφθοράς εργαζομένους των περιφερειακών σταθμών».

Μάλιστα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί τις επιλογές του πρωθυπουργού που τόση οργή έχουν προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία λέγοντας: «αντί θρήνων για τις χαμένες θέσεις εργασίας, χρειάζεται να στηρίξουμε την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, να ολοκληρώσει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Να ξεκινήσουμε την αναπτυξιακή διαδικασία, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να οδηγήσουμε τη χώρα στην έξοδο από την κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποια νοσοκομεία κλείνει η κυβέρνηση άμεσα! Όλο το σχέδιο

Έρχεται «σαφάρι» ελέγχου για φακελάκια στα νοσοκομεία! Πως είναι οι τιμές σήμερα…

Καυτό ραντεβού Λυκουρέντζου-τρόικας! Τα επιχειρήματα και οι επικρίσεις των δανειστών

Και οι γιατροί με τους δημοσιογράφους και εργαζόμενους της ΕΡΤ! Φόβοι και για άλλα λουκέτα

Τι ασθένειες χτυπούν τους δημοσιογράφους εν μέσω κρίσης και λουκέτων!