Λήγουν σήμερα οι συμβάσεις των παρόχων του ΕΟΠΥΥ -Δόθηκε παράταση 3 μηνών

  • Iatropedia
"Εγκρίθηκε η τρίμηνη παράταση της ισχύος των συμβάσεων που έληγαν στις 30/6/2015", ανακοίνωσε προ ολίγου η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο, μέσα στη λαίλαπα των ημερών, κινδυνεύσαμε να μην έχουμε και γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ να μας περιθάλψουν... Για τον λόγο αυτό ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή- αγωνίας στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ ζητώντας άμεση επίλυση του προβλήματος με τις συμβάσεις.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η παράταση αφορά:

Ιδιωτικές Κλινικές,

ΚΑΑ,

Μονάδες Τεχνητού Νεφρού,

Ιατρούς,

Διαγνωστικά Εργαστήρια,

Φυσικοθεραπευτές,

Πολυϊατρεία,

Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας,

Οικοτροφεία,

Ιδρύματα/Κλινικές Χρονίων Παθήσεων,

Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων,

Ειδικά Ιδρύματα για Αμέα,

Ιδρύματα Ασυλικού Τύπου και Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης

Οι συνεχείς παρατάσεις ωστόσο δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα του Οργανισμού και για τον λόγο αυτό το ΔΣ του ΙΣΑ ζητά να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε άμεση νομοθετική ρύθμιση ώστε να ανοίξουν κι άλλες συμβάσεις με όλους τους γιατρούς που το επιθυμούν.

Και βέβαια πάροχοι του ΕΟΠΥΥ δεν είναι μόνο οι ιδιώτες γιατροί αλλά και τα διαγνωστικά κέντρα και τα μικρά ιατρικά εργαστήρια και τα κέντρα αποκατάστασης και μία μακρά λίστα άλλων υγειονομικών μονάδων…

Διαβάστε εδώ την επιστολή του ΙΣΑ:

Κύριε Υπουργέ,

Έχει δημιουργηθεί μεγάλη σύγχυση για το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεων των ιατρών, οι οποίες λήγουν σήμερα και για τις οποίες αν και υπήρχε η διαβεβαίωση ότι θα ανανεωθούν, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σχετική εξέλιξη. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να επικοινωνούν συνεχώς τα μέλη μας με την Νομική Υπηρεσία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος, ώστε να ενημερώσουν σχετικά και τους ασθενείς τους.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι ενώ ήδη οι πολίτες βρίσκονται σε κατάσταση αγωνίας λόγω των επικείμενων πολιτικών εξελίξεων, έρχεται να προστεθεί η ανασφάλεια για την πρόσβαση σε ιατρό του ΕΟΠΥΥ.

Πρέπει επίσης να επαναδιατυπώσουμε με δριμύτητα την πάγια θέση του ΙΣΑ, σύμφωνα με την οποία δεν είναι δυνατό οι συμβάσεις να παραμένουν κλειστές και οι νέοι συνάδελφοι μας να αποκλείονται εδώ και 3 χρόνια από το δικαίωμα σύναψης συμβάσεως.

Αναμένουμε την άμεση νομοθετική ρύθμιση τόσο για την παράταση των υφιστάμενων έως σήμερα συμβάσεων, αλλά και το άνοιγμα των συμβάσεων για όλους τους ιατρούς.

Ενόψει των ανωτέρω παρακαλούμε για τις ενέργειες σας και την άμεση ενημέρωση μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν