Λήγει αύριο η απογραφή των προνοιακών επιδομάτων. Ποιοι κόβονται…

  • Iatropedia
Τρίβουν ακόμη τα μάτια τους οι υπεύθυνοι των προνοιακών επιδομάτων για τα πλαστά επιδόματα που εντοπίζονται μέρα με τη μέρα όσο διαρκεί η διαδικασία της απογραφής. Μια διαδικασία η οποία λήγει αύριο.

Βέβαια αυτό που παραμένει αναπάντητο είναι γιατί χρειάστηκε να περάσουν χρόνια, κάποιοι να εισπράττουν επιδόματα ακόμη και για 20 χρόνια για να …ξυπνήσουν οι αρμόδιες αρχές και να τους εντοπίσουν.

Πάντως με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία δεδομένου ότι αύριο 15 Μαρτίου λήγει η απογραφή, τουλάχιστον 30.000 επιδόματα θα κοπούν καθώς είτε οι μέχρι τώρα δικαιούχοι δεν πήγαν καν να απογραφούν ή διαπιστώθηκε ότι δε διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να τα λαμβάνουν.

Ενδεικτικό είναι ότι 11 Δήμοι σε όλη τη χώρα που εμφάνιζαν τα υψηλότερα ποσοστά δικαιούχων επιδομάτων έχουν μπει στο στόχαστρο των ελεγκτών των υπουργείων Υγείας και Εργασίας.

Καθόλου τυχαία βέβαια αν υπολογίσει κανείς ότι περίπου το 9% όσων λάμβαναν επίδομα στην περιοχή της Αθήνας δεν πήγαν καν να απογραφούν και περίπου το 19% όσων έμεναν στον Πειραιά.