Life On: Μάθε κι εσύ για την ασφάλιση που φροντίζει ολιστικά την υγεία σου

  • Iatropedia
Generali
Η ασφάλιση υγείας δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά καλύπτει και τις καθημερινές ανάγκες του ατόμου.

Κάθε χρόνο με το που μπαίνει ο χειμώνας ξεκινάμε να τσεκάρουμε αν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Κάνουμε συντήρηση στον καυστήρα για τη θέρμανση. Αλλάζουμε λάστιχα και υαλοκαθαριστήρες στο αυτοκίνητο. Κάποιοι κάνουμε τα εμβόλια για τη γρίπη ή και για τον κορωνοϊό.

Η προνοητικότητα αυτή δεν είναι ιδεοψυχαναγκασμός αλλά εγγενής ανάγκη. Γνωρίζουμε καλά ότι απρόοπτα συμβαίνουν ανά πάσα στιγμή και – προφανώς – χωρίς να τα θέλουμε.

Για να είμαστε καλύτερα προστατευμένοι μπορούμε να έχουμε δίπλα μας έναν πολύτιμο σύμμαχο, ο οποίος θα μας βοηθήσει να θωρακίσουμε – και, αν παραστεί ανάγκη, να θεραπεύσουμε- το πιο πολύτιμο αγαθό: την υγεία μας.

Ο σύμμαχος αυτός είναι το πρόγραμμα Life On της Generali. Είναι ένα  πλήρες πρόγραμμα ασφάλισης υγείας που μας δίνει τη δυνατότητα να το προσαρμόσουμε στις ανάγκες, τις επιθυμίες και τον προϋπολογισμό μας.

Το Life On αποτελεί κάτι πολύ περισσότερο από μία απλή ιδιωτική ασφάλεια υγείας. Είναι ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα παροχών και υπηρεσιών υγείας, που καλύπτει από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την άμεση πρόσβαση σε γιατρούς όλο το 24ωρο έως την διατροφή και την ψυχική υγεία.

Πρώτα η πρόληψη

Ο κύριος πυλώνας του Life On είναι η πρόληψη. Πάνω σε αυτήν «χτίζονται» όλες οι άλλες καλύψεις – ακριβώς όπως πάνω στην πρόληψη «χτίζεται» η καλή υγεία και η προστασία της.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι πιο συχνές, μη-μεταδιδόμενες ασθένειες μπορούν να αποφευχθούν χάρη στην πρόληψη. Ακόμα, όμως, κι αν δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να αλλάξουμε τις συνήθειες που τις προκαλούν, η έγκαιρη διάγνωση με προληπτικές εξετάσεις μπορεί να κάνει τη διαφορά στην αντιμετώπιση.

Γι’ αυτό τον λόγο, στο Life On της Generali υπάρχουν πολλαπλές επιλογές για προληπτικούς ελέγχους, αναλόγως με το φύλο και την ηλικία μας. Και τι καλύτερο από το να αρχίσει ο χειμώνας με τη βεβαιότητα ότι όλα στον οργανισμό μας είναι καλά.

Generali

Επειδή, όμως, η πρόσβαση σε ιατρική συμβουλευτική μπορεί να προκύψει οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, χρειάζεται να υπάρχει πάντα διαθέσιμος κάποιος γιατρός να μας δίνει μια πρώτη εκτίμηση τυχόν συμπτωμάτων που θα αναπτύξουμε. Για το λόγο αυτό το Life On παρέχει και τηλεσυνεδρίες με γιατρούς πολλών ειδικοτήτων ανά πάσα στιγμή, όπου κι αν βρισκόμαστε με την εφαρμογή My e-Doctor.

Επιπλέον, προσφέρει τον ψηφιακό σύμβουλο υγείας My Health IQ, μία έξυπνη εφαρμογή που μας επιτρέπει να παρακολουθούμε ενεργά τον τρόπο ζωής μας σε μία εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο. Σε αυτό το app μπορούμε να καταγράφουμε τις δραστηριότητες, τις συνήθειες και σημαντικούς δείκτες της υγείας μας. Ο ψηφιακός σύμβουλος μας δείχνει πως διαμορφώνεται το προσωπικό μας Σκορ Υγείας και πως μπορούμε να το βελτιώσουμε με εξατομικευμένες συμβουλές.

Και νοσοκομειακές καλύψεις

Οι παροχές του Life On της Generali φυσικά δεν σταματούν εδώ. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας πρέπει να παρέχει και πρόσβαση σε κορυφαία νοσοκομεία, αφού οι νοσοκομειακές καλύψεις αποτελούν έναν ακόμα από τους πυλώνες του. Οι καλύψεις μπορεί να είναι ατομικές ή να αφορούν ολόκληρη την οικογένειά μας, αναλόγως με τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό μας.

Ακόμα, δε, και στην απευκταία περίπτωση που θα απαιτηθεί περαιτέρω παρακολούθηση και ιατρική μέριμνα σε ειδικά κέντρα αποκατάστασης, το Life On πάλι μπορεί να σταθεί δίπλα μας, εάν κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές.

Σε αυτές μπορούν να μας βοηθήσουν πολύ οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της Generali, που υπερβαίνουν τους 3.500 και βρίσκονται πάντοτε δίπλα μας, έτοιμοι να μας προτείνουν αξιόπιστες και καινοτόμες λύσεις για εμάς και την οικογένειά μας.

Generali

Το ευ ζην

Στη ζωή όμως δεν υπάρχουν μόνο γιατροί και εξετάσεις, αλλά και άλλες ανάγκες. Για όσους λ.χ. λατρεύουν την άσκηση αλλά δεν μπορούν να βρουν χρόνο για το γυμναστήριο ή για τρέξιμο στο πάρκο, η υπηρεσία My e-Gym προσφέρει τη δυνατότητα της γυμναστικής στην άνεση του σπιτιού τους.

Αντίστοιχα, όσοι χρειάζονται εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές μπορούν μέσω του Life On να απευθυνθούν στους εξειδικευμένους διατροφολόγους της Affidea. Και όσοι θέλουν να έχουν επαγγελματική στήριξη και φροντίδα της ψυχικής τους υγείας, μπορούν να λάβουν καθοδήγηση από ειδικούς ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές και παιδοψυχολόγους, σε συνεργασία με την Melaplus.

Οι επιλογές είναι πολλές και σε κλιμακούμενα επίπεδα καλύψεων. Ο καθένας από εμάς δεν έχει παρά να διαλέξει εκείνες που ταιριάζουν καλύτερα στις μοναδικές, ιδιαίτερες ανάγκες του. Στο τέλος μπορεί να γίνει online και ο υπολογισμός ασφαλίστρων υγείας, ούτως ώστε λάβει μια πρώτη εικόνα των επιλογών που έχει στη διάθεσή του, των συνδυασμών που μπορεί να κάνει και κατά πόσο ταιριάζουν στο budget του.

Μπορεί ακόμα να ασφαλίσει όλα τα μέλη της οικογένειάς του, είτε ατομικά είτε με επιλογή ενιαίου κεφαλαίου και κάλυψης για όλους, σε ένα ασφαλιστήριο.

Το σύνολο των υπηρεσιών αυτών είναι προσβάσιμες από το MyGenerali, την πλατφόρμα εξυπηρέτησης πελατών της Εταιρείας. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη από υπολογιστή και εφαρμογή για κινητά και tablets.

Επειδή, λοιπόν, ο καθένας μας είναι ξεχωριστά μοναδικός, εμπιστεύσου κι εσύ την ασφάλεια που αναγνωρίζει τη μοναδικότητα και τις ανάγκες σου, προσφέροντάς σου εξατομικευμένες επιλογές!

Μάθε περισσότερα για τις υπηρεσίες ασφάλειας υγείας που προσφέρει η Generali, εδώ.