Life Achievement Award για τον ιδρυτή της ΕΛΠΕΝ Δημήτρη Πενταφράγκα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με την εξαιρετικά τιμητική διάκριση Life Achievement Award βραβεύτηκε ο κ. Δημήτρης Πενταφράγκας, πρόεδρος και ιδρυτής της ELPEN, για την σπουδαία συμβολή του στον τομέα του φαρμάκου.

Πρόκειται για αναγνώριση επιχειρηματικής αριστείας, που απονεμήθηκε για την πρωτοπορία και το επιχειρηματικό του ήθος, τη συμβολή του στη φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία και τη διαχρονική αφοσίωσή του στον συνάνθρωπο. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 στο πλαίσιο της εκδήλωσης Healthcare Business Awards, παρουσία σημαντικών εκπροσώπων από το χώρο της υγείας.

Το ανήσυχο πνεύμα του Δημήτρη Πενταφράγκα, φαρμακοποιού από τον Έβρο, τον οδήγησε στη δημιουργία μιας πρότυπης βιομηχανίας φαρμάκων, ικανής να πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και να διακρίνεται διεθνώς παράγοντας επώνυμα ελληνικά φάρμακα και αναπτύσσοντας καινοτόμες θεραπείες. Τα σκευάσματά της ELPEN, περισσότερο από μισό αιώνα,  έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη της ιατροφαρμακευτικής κοινότητας και καλύπτουν αποτελεσματικά τις θεραπευτικές ανάγκες των ασθενών.

Η προσήλωση στην έρευνα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ELPEN. Εδώ και 21 χρόνια, διαθέτει το μεγαλύτερο ιδιωτικό εργαστήριο Πειραματικής – Εφαρμοσμένης Βιοϊατρικής Έρευνας στην Ελλάδα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στη δημιουργία επιστημονικής γνώσης και στηρίζοντας τους έλληνες ερευνητές. Σπουδαίος καρπός της πολυετούς ερευνητικής δραστηριότητας αποτελεί η εισπνευστική συσκευή Elpenhaler®, εφεύρεση του Δημήτρη Πενταφράγκα, η οποία φέρει διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερα από 100 κράτη.

Η ELPEN διακρίνεται σήμερα στις πρώτες θέσεις της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, την οποία διαμορφώνουν 250 εγχώριες και πολυεθνικές εταιρείες. Στο πλαίσιο αυτό, συμβάλλει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, καθώς επιμένει να διατηρεί την παραγωγική της βάση στην Ελλάδα.  Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, εμπλούτισε το ανθρώπινο δυναμικό με επιστήμονες υψηλής ειδίκευσης, με στόχο την ενίσχυση των ερευνητικών της τμημάτων, αλλά και του εξωστρεφούς της προσανατολισμού. Το προσωπικό ξεπερνά σήμερα τους 1.000 εργαζόμενους σε επίπεδο ομίλου, επισημαίνοντας την κρίσιμη συμβολή της στην ενίσχυση της απασχόλησης στη χώρα μας.

Σημαντική είναι και η παρουσία της ELPEN στις διεθνείς αγορές με τα φάρμακα της να εξάγονται σε 60 χώρες παγκοσμίως. Από το 2012 διαθέτει θυγατρική εταιρεία στη Γερμανία, την ELPEN Pharma GmbH,  με το γερμανικό ασφαλιστικό σύστημα να την αναγνωρίζει πλέον ως φερέγγυο πάροχο φαρμακευτικών θεραπειών. Παράλληλα, εδώ και πολλά χρόνια διατηρεί έναν σημαντικό αριθμό συνεργασιών με μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες του εξωτερικού, οι οποίες βασίζονται στη σπουδαία παραγωγική της τεχνογνωσία και την υψηλή ποιότητα των φαρμάκων της.

Η παραλαβή της τιμητικής διάκρισης «Life Achievement Award» προς τον Δημήτρη Πενταφράγκα έγινε από τον Σύμβουλο Διοίκησης της ELPEN, κ. Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, ο οποίος τόνισε: «Με τη φιλοσοφία ‘Αγάπα την εργασία σου, αγαπάς το συνάνθρωπό σου’, αποδεικνύεται η έμπρακτη αγάπη του κ. Πενταφράγκα για την εργασία του και μέσα από αυτήν για την προσφορά στον συνάνθρωπο. Ο κ. Πενταφράγκας, εμφορούμενος από αγάπη για την πατρίδα και τον τόπο του, το Φυλάκιο Ορεστιάδας και όντας και ο ίδιος φαρμακοποιός, είχε από το 1965 το όραμα να δημιουργήσει μια ελληνική φαρμακευτική εταιρεία ευρωπαϊκών προδιαγραφών. 52 χρόνια μετά μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι ξεπέρασε το στόχο του, αλλά συνεχίζει αδιάλειπτα τον αγώνα του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν