Λασίθι: Σε εξέλιξη μεγάλο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία και τις ελλείψεις γιατρών

  • Iatropedia newsroom
δημόσια υγεία
Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, με ανακοίνωσή της, καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Νομού σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για τη δημόσια υγεία.

Οι αλλαγές στη δημόσια υγεία που έχει προωθήσει το υπουργείο Υγείας, κυρίως τα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, και οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού συνεχίζουν να προκαλούν τις αντιδράσεις εργαζομένων και πολιτών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επί του Βόρειου οδικού Άξονα Κρήτης στο ύψος της Μονής του Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι του Δήμου Αγίου Νικολάου, συλλαλητήριο στο οποίο συμμετέχουν υγειονομικοί, κοινωνικοί φορείς, τοπικά σωματεία και σύλλογοι, όπως και πλήθος πολιτών, με επίκεντρο τη δημόσια υγεία και το αίτημα στελέχωσης με ιατρούς και λοιπό προσωπικό, όλων των Νοσοκομείων του Λασιθίου.

Προκειμένου να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στη διαμαρτυρία, το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 10.00 ως τις 15.00 , ενώ το ίδιο έχει πράξει και το Νομαρχιακό Τμήμα Λασιθίου της ΑΔΕΔΥ για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Κλειστά παραμένουν και καταστήματα τόσο στον Άγιο Νικόλαο, όσο τη Σητεία και την Ιεράπετρα.

Οι συγκέντρωμένοι στο ύψος του Σεληνάρι επί του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, έκλεισαν το δρόμο, ο οποίος θα ανοίξει και πάλι μετά τις 2 το μεσημέρι.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Λασιθίου, με ανακοίνωσή της, καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς του Νομού «για μαζική και δυναμική συμμετοχή:

-Για την υπεράσπιση της δημόσιας, υψηλού επιπέδου και δωρεάν υγείας. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

-Για την άρση της υποστελέχωσης και ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων και γενικά των δομών υγείας του Νομού.

-Για τις αυξήσεις των μισθών και την βελτίωση των συνθηκών και όρων εργασίας των υγειονομικών.

-Για την υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης στην Νεάπολη και για την προστασία των δομών απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI