Λάρισα: Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη με νεκρούς και πάνω από 80 τραυματίες – Επιτόπου Πλεύρης – Παπαευσταθίου

  • Iatropedia newsroom
τρένο
Δύο τρένα -ένα εμπορικό και ένα επιβατικό- συγκρούστηκαν κοντά στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης (28.02.2023). 

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού. Η επιβατική αμαξοστοιχία φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22. Τρία βαγόνια της εκτροχιάστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της Λάρισας νοσηλεύονται πάνω από 60 τραυματίες, οι 25 εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερους από 19 νεκρούς, ενώ η πυροσβεστική επιβεβαίωσε τους 16. 

Επίσης, προσήλθαν με ΙΧ, ελαφρά τραυματισμένοι στα νοσοκομεία:
  • 5 άτομα στο ΓΝ Κατερίνης
  • 5 στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης και
  • 10 στο ΑΧΕΠΑ

Επιτόπου έσπευσαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, για να συντονίσει την επιχείρηση από κοντά. Μαζί τους και ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί, επίσης, τα Νοσοκομεία «Παπανικολάου» και «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, και τα Κέντρα Εγκαυμάτων «Θριάσιο» και «Γεννηματάς» της Αθήνας.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, το ΕΚΑΒ, η 8η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και συνολικά 40 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και γιατροί από Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη.