Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Καμία ανοχή πλέον από τους εργαζόμενους- Γενική απεργία στις 12/11

  • Iatropedia
"Αιμοδότηση" του ΕΣΥ, αναμόρφωση του ΠΕΔΥ, πληρωμή των γιατρών στα Κέντρα Υγείας, διαμόρφωση άμεσα χάρτη υγείας είναι τα βασικά αιτήματα των γιατρών του δημόσιου συστήματος υγείας που συμμετέχουν στην μεγάλη πανελλαδική απεργία της προσεχούς Πέμπτης, την οποία οργανώνουν από κοινού ΑΔΕΔΥ και ΓΕΣΕΕ... Την απεργία αυτή, όπως και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 27/11, στηρίζει και η ΟΕΝΓΕ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σαφές καθίσταται σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης αυτής ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή της αντιπολίτευσης, των προεκλογικών υποσχέσεων και των εξαγγελιών. Τώρα ήρθε η ώρα των πράξεων και της σκληρής πραγματικότητας που πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Με την μεγάλη απεργία της 12ης Νοεμβρίου, που θα παραλύσει και τον χώρο της Υγείας, το μήνυμα αναμένεται όχι μόνο να γίνει σαφές αλλά και πιεστικό.

Διαβάστε την σχετική ενημέρωση από την ΟΕΝΓΕ:

Πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου

Πανελλαδική στάση εργασίας των γιατρών ΚΥ & ΠΕΔΥ

Α.- Η ΟΕΝΓΕ συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου.

Β.- Η ΟΕΝΓΕ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου καλεί τους γιατρούς των ΠΕΔΥ –ΚΥ την Παρασκευή 27/11 σε Πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 από τις 10πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου και συνάντηση -παράσταση στο Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό στις 1μμ, με αιτήματα:

1. Την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος ΠΦΥ που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών ΠΦΥ.

2. Αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Δέσμευση του υπουργείου Υγείας για αποπληρωμή των περικεκομμένων εφημεριών σε συγκεκριμένο χρόνο. Άρση του εμποδίου ένταξης των γιατρών των ΚΥ στο 9% των πρόσθετων, προκειμένου να σταματήσει η «νόμιμη» απλήρωτη εργασία.

3. Διαμόρφωση ΑΜΕΣΑ χάρτη υγείας όχι μόνο καταγραφής δομών, αλλά κυρίως των υγειονομικών αναγκών και στήριξης με στοχευμένες προσλήψεις ιατρών και προσωπικού.

4.- Επαναφορά στα νοσοκομεία αναφοράς της μισθοδοσίας και του εφοδιασμού σε υλικό.

Όσες και όσοι συνάδελφοι δε μπορούν να συμμετάσχουν στην παράσταση στο υπουργείο Υγείας καλό είναι να διοργανώσουν ανάλογες παραστάσεις στις έδρες των ΥΠΕ με τα ίδια αιτήματα.

Για το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΔΗΜ.                  ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν