Μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακα για πρώην δικαιούχους ΕΚΑΣ

  • Iatropedia newsroom
Η απόφαση της κυβέρνησης αφορά 200.000 πολίτες που έπαιρναν ΕΚΑΣ.

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα πρώην δικαιούχοι του ΕΚΑΣ ανακοίνωσε σήμερα (19.09.2023) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης για τους συνταξιούχους, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «σε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακα».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.

«Ενισχύεται η Δημόσια υγεία με τις προσλήψεις 10.000 υγειονομικών, 800 πληρωμάτων ΕΚΑΒ και την προμήθεια νέων ασθενοφόρων, την ίδρυση ενιαίου κέντρου συντονισμού σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, την δημιουργία «Πύργου Ελέγχου», ώστε η άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις πόλεις να φτάσει σε 10 λεπτά, την δημιουργία έξι βάσεων ιατρικών ελικοπτέρων για τις διακομιδές από απομακρυσμένα σημεία και την Αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών 96 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας», είπε.

Επίσης, ανέφερε ότι νωρίτερα σήμερα το πρωί, υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η σύμβαση για την Ανακατασκευή- Επέκταση-Προσαρμογή στα νέα πρότυπα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Θριάσιου Νοσοκομείου με προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.