Κυριάκος Θεοδοσιάδης: Στο ΚΕΣΥ για την ειδικότητα του νοσοκομειακού φαρμακοποιού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το θέμα της θεσμοθέτησης της ειδικότητας του νοσοκομειακού φαρμακοποιού συζητήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΚΕΣΥ. Τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο εκπροσώπησε ως κεντρικός εισηγητής ο πρόεδρος, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ενώ παρέστη το τακτικό μέλος και αντιπρόεδρος του ΠΦΣ, Θανάσης Παπαθανάσης.

Ο κ. Θεοδοσιάδης μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΠΦΣ για την θετική εισήγηση επί του θέματος ,τονίζοντας ότι η θεσμοθέτηση είναι επιβεβλημένη λόγω του ιδιαιτέρου αντικειμένου των υπηρεσιών που παρέχουν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί.

Για την τεκμηρίωση της θέσης αυτής είχε προηγηθεί σειρά επαφών του προέδρου του ΠΦΣ, με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, κ. Δέσποινας Μακριδάκη, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών κ. Νίκο Κόλμαν και με τον πρόεδρο της φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών , κ. Δημήτρη Ρέκκα.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια , ότι το έργο των νοσοκομειακών φαρμακοποιών πρέπει να αναβαθμιστεί με την εξειδίκευση αυτή και απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις , κάτι που είναι αποδεκτό και έχει θεσμοθετηθεί στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης .

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν