Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκινά η ανέγερση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

  • Γιάννα Σουλάκη
Μητσοτάκης
Τη δέσμευσή του για την άμεση εκκίνηση των εργασιών για την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά από σύσκεψη με τους εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλονίκης, ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης (87η ΔΕΘ), ο Κ. Μητσοτάκης απαρίθμησε τις πολυδιάστατες παρεμβάσεις που δρομολογούνται στην πόλη και τόνισε πως αναμένεται η έναρξη των εργασιών για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Μετά από 5ωρη συζήτηση με τους φορείς της πόλης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν αναφέρεται μόνο στο έργο του μετρό, το οποίο θα ολοκληρωθεί μαζί με τα αρχαία, αλλά και για έργα που έχουν ωριμάσει και η κατασκευή τους θα αρχίσει οσονούπω, όπως το flyover.

«Θα ξεκινήσει ελπίζουμε μέχρι το τέλος του 2023 η κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου, ένα έργο – σταθμός όπου μαζί με τις αναβαθμίσεις που γίνονται στα νοσοκομεία της πόλης αλλάζουν την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. Παρεμβάσεις δρομολογούνται στο στρατόπεδο Παύλου Μελά, σημαντικά έργα για την ποιότητα ζωής όπως το κολυμβητήριο και το στρατόπεδο Γκόνου που θα μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κόμβο, πύλη εισόδου και εξόδου όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλα τα Βαλκάνια. Δεν περιοριζόμαστε μόνο στις δημόσιες επενδύσεις, αλλά δρομολογούνται και σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις, σημαντικά αναπτυξιακά έργα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Δ. Βαρτζόπουλος: Σε λίγους μήνες μπαίνουν τα θεμέλια για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος τόνισε πως εντός των επόμενων μηνών θα μπουν οι πρώτες μπουλντόζες για την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενώ το θέμα της ανέγερσης του ογκολογικού νοσοκομείου βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, όπως δήλωσε.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ο κ. Βαρτζόπουλος διαβεβαίωσε ότι η συζήτηση και ο σχεδιασμός για την ανέγερση του παιδιατρικού νοσοκομείου στη Βόρεια Ελλάδας έχει ολοκληρωθεί.

   «Έχει υπογραφεί η σύμβαση του χρηματοδότη, που είναι το ίδρυμα «Νιάρχος», με τους ανάδοχους κατασκευαστές και ελπίζουμε ότι εντός των επομένων μηνών θα μπουν οι πρώτες μπουλντόζες. Όσον αφορά το Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αυτό είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο και σε μερικούς μήνες θα μπορούν να γίνουν πιο συγκεκριμένες εξαγγελίες», είπε ο ίδιος.