Κυριάκος Μητσοτάκης και Βασίλης Οικονόμου σε κόντρα με Παύλο Πολάκη για το ΜΕΤΑΞΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Σημαντική η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τομέα Υγείας στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε κοντά στον πολίτη και έστειλε μήνυμα στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας", σχολίασε από τον λογαριασμό του στο facebook την επίσκεψη στο ΜΕΤΑΞΑ ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου. Αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης είχε άλλα να πει από τον λογαριασμό του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης...

Ο τομέας Υγείας της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΙΣΠ, και άλλοι θεσμικοί υποδέχτηκαν στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά ΜΕΤΑΞΑ τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και αφού τον ενημέρωσαν και τον ξενάγησαν, προσυπέγραψαν τα σχόλιά του…

Δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη

Αναφερόμενος στα κενά των νοσοκομείων  κ. Μητσοτάκης είπε ότι «οι προσλήψεις αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει» και πρόσθεσε: «Σε ένα στενό δημοσιονομικό περιβάλλον, με αυστηρούς περιορισμούς στη σχέση προσλήψεων και αποχωρήσεων, το κράτος πρέπει να θέτει προτεραιότητες στις προσλήψεις. Και για εμάς οι προσλήψεις στο χώρο της Υγείας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα, ειδικά στο νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε αυτήν την κατεύθυνση ελπίζω να κινηθεί και η κυβέρνηση και σίγουρα θα κινηθούμε εμείς την επόμενη μέρα. Να θυμίσω ότι υπήρχε προγραμματισμός προσλήψεων από το 2015 όταν αποχώρησα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ο χώρος της Υγείας, ήταν πρώτος στις δικές μας πολιτικές προτεραιότητες».

metaja 1

Δηλώσεις στην ανάρτηση Παύλου Πολάκη:

ΠΗΓΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΑ !!!!
Και ειπε οτι προτεραιότητα εχουν οι προςληψεις στην υγεία ….Γελάνε και τα κομοδίνα ….
ΝΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το τι εχουμε κανει.

pavlos-polakis

Σχετικά με το Νοσοκομείο Μεταξά

Από της ανακοίνωση της ΝΔ 

(…) Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον κ. Μητσοτάκη, το νοσοκομείο «Μεταξά» είναι το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο των Βαλκανίων. Διαθέτει 410 κρεβάτια και πραγματοποιεί περίπου 3.500 χειρουργεία το χρόνο. Σήμερα, το 30% των κρεβατιών είναι εκτός λειτουργίας, λόγω έλλειψης, προσωπικού, από τα 6 συνολικά χειρουργεία λειτουργούν τα 4, ενώ τα 6 κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργούν με δυσκολίες. Μεγάλο αγκάθι για το νοσοκομείο αποτελεί το γεγονός ότι 5 κρεβάτια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας παραμένουν εκτός λειτουργίας. Οι γιατροί τόνισαν την έλλειψη μηχανημάτων και εξιδεικευμένου προσωπικού(…)

Τι ισχύει

Το 13%* των κρεβατιών δεν είναι αναπτυγμένο και όχι το 30% , όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Κλειστό είναι το 30% των χειρουργικών κρεβατιών, (προφανώς αυτό εννοεί, όμως η πρόταση έχει συνταχθεί με αυτό τον τρόπο σκόπιμα έτσι ώστε να δημιουργείται η εντύπωση ότι αφορά το σύνολο των κρεβατιών του νοσοκομείου.)

Επίσης, όσον αφορά τα χειρουργικά κρεβάτια, είναι ακριβές ότι από τα 6 λειτουργούν τα 4. Αυτό, όμως που αποκρύπτεται είναι ότι αυτή ήταν η κατάσταση που παραλάβαμε αλλά και το γεγονός ότι έχει ήδη τελειώσει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέου αναισθησιολογικού μηχανήματος και μέχρι το τέλος του 2017 θα έχει ανοίξει ένα ακόμα χειρουργικό κρεβάτι. Επομένως από τα 6 θα είναι ανοιχτά τα 5.
* BI (πληροφοριακό σύστημα καταγραφής, πρώην esy-net)

Τι έχουμε κάνει
(Σημεία από το απολογιστικό δελτίο Τύπου του Μεταξά):

Εξοπλισμός

● Αδειοδότηση του γραμμικού επιταχυντή. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 το νοσοκομείο έλαβε την άδεια λειτουργίας από την ΕΑΕΕ για το νέο γραμμικό επιταχυντή, που η προμήθειά του έχει γίνει μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και ήδη είναι σε παραγωγική λειτουργία.

● Ολοκλήρωση της προμήθειας ραδιοϊσοτόπου για την λειτουργία PETC/T. Αφού εξασφαλίσαμε την προμήθεια του ραδιοϊσοτόπου, του FTG είναι σε πλήρη και παραγωγική λειτουργία από το καλοκαίρι του 2016. Είναι αδειοδοτημένο από την ΕΕΑΕ, Είναι το δεύτερο PET C/T, που λειτουργεί σε δημόσιο νοσοκομείο, τελευταίας τεχνολογίας, εξειδικευμένης στην έγκυρη και άμεση διάγνωση του καρκίνου. (η προμήθεια έγινε μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ).

● Τοποθέτηση νέου αξονικού τομογράφου. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανταποκρινόμενο θετικά σε αίτημα του Νοσοκομείου μας για χορηγία, προμήθειας και εγκατάστασης ενός σύγχρονου αξονικού τομογράφου. Ενέκρινε τη δωρεά και υπεγράφη η σχετική σύμβαση τον Αύγουστο του 2016. Εγκαταστάθηκε στα τέλη του 2016.

Γενικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου

Το Ειδικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, έστω και σε δύσκολες συνθήκες, διεκπεραιώνει την αποστολή του και είναι το μοναδικό Ογκολογικό Κέντρο του λεκανοπεδίου που πραγματοποιεί 24 ώρες ογκολογικές εφημερίες ανά 4ήμερο, συνεπικουρώντας τις γενικές εφημερίες του «Τζανείου».

Επιπρόσθετα επισημαίνουμε ότι στο ΕΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ είναι μικρές οι αναμονές των ασθενών για την χημειοθεραπεία.

Οι ασθενείς του νοσοκομείου έχουν άμεση πρόσβαση για τη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων στα εξωτερικά ιατρεία χωρίς καθυστερήσεις και εντελώς δωρεάν.

Οι αναμονές στα Ακτινοθεραπευτικά Τμήματα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Ο χρόνος αναμονής στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο για την έναρξη ακτινοθεραπειών είναι 6 εβδομάδες. Μετά και τη λειτουργία του νέου γραμμικού καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για βελτίωση (έχουν ήδη προσληφθεί επικουρικοί ακτινοθεραπευτές, τεχνολόγοι, ακτινοφυσικοί).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν