Διαμαρτυρίες και προσαγωγές υγειονομικών έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού – Καταδικάζει τα γεγονότα η ΠΟΕΔΗΝ

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβολιασμός
Στόχος διαμαρτυριών ομάδας ανεμβολίαστων υγειονομικών σε αναστολή, βρέθηκε το απόγευμα και η οικία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη. Πολλοί από τους διαδηλωτές συνελήφθησαν από αστυνομικούς και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Τα επεισόδια καταδίκασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Πέμπτης έγινε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για υγειονομικούς υπαλλήλους που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας, εξαιτίας του γεγονότος ότι αρνήθηκαν να εμβολιαστούν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τη διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού, οδήγησε σε προσαγωγές αριθμού υγειονομικών -κάποιοι μιλούν για 30 άτομα- τα οποία οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Αξίζει να αναφερθεί πως παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί πριν από λίγες ημέρες και έξω από το σπίτι του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος είχε κοινοποιήσει το θέμα στον λογαριασμό του στο Twitter:

ανεμβολίαστοι

ΠΟΕΔΗΝ: «Καταδικάζουμε πρωτοβουλίες που μας συκοφαντούν»

Τα γεγονότα έσπευσε να καταδικάσει στο iatropedia.gr, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Η ΠΟΕΔΗΝ καταδικάζει τις διαμαρτυρίες έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού. Οι οικογένειες πολιτικών, Υπουργών, εκπροσώπων Φορέων να μείνουν έξω από κάθε στοχοποίηση. Καταδικάζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που στοχοποιούν τις οικογένειες που δεν φταίνε σε τίποτα. Δεν μας εκφράζουν και συκοφαντούν τους 7.000 συναδέλφους και αφορά το μέτρο των αναστολών εργασίας. Συκοφαντούν συνολικά το υγειονομικό κίνημα που με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων για άρση αυτού του άδικου μέτρου. Πολλές φορές διαδηλώσαμε δυναμικά έξω από τα Υπουργεία ποτέ όμως δεν διανοηθήκαμε να στοχοποιήσουμε οικογένειες υπουργών και πόσο μάλλον του ίδιου του πρωθυπουργού. Υπάρχουν τα κυβερνητικά κτίρια να διαδηλώνουμε για τα δίκαια αιτήματά μας. Συνεχίζουμε δυναμικά τους αγώνες ενάντια των άδικων αναστολών εργασίας την ώρα που έχουν αρθεί όλα τα περιοριστικά μέτρα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.