Κρητικοί και Θεσσαλοί της διασποράς στέλνουν υγειονομικό υλικό στις πατρίδες τους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η "φτώχεια" των ελληνικών δημόσιων νοσοκομείων είναι πια γνωστή παγκοσμίως με αποτέλεσμα οι Έλληνες της διασποράς να φροντίζουν τακτικά για την αποστολή βοήθειας... Αυτήν την φορά δραστηριοποιήθηκαν οι Κρητικοί των ΗΠΑ και οι Θεσσαλοί της Γερμανίας έστειλαν βοήθεια στις ιδιαίτερες πατρίδες τους...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η βοήθεια δεν είναι ντροπή αλλά η ανέχεια που δημιουργείται από κακοδιαχείριση ετών, είναι μεγάλη ντροπή ειδικά δε όταν αναφερόμαστε σε ένα κράτος και το δημόσιο σύστημα υγείας του! Η Ελλάδα είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει πια αξεπέραστα προβλήματα στην Υγεία και έτσι, οι συμπατριώτες μας που ζουν εκτός των τειχών, σπεύδουν να βοηθήσουν όσο και όποτε μπορούν όπως ακριβώς συνέβαινε μεταπολεμικά..!

Έτσι, αποδέκτης μιας ακόμα σημαντικής κοινωνικής προσφοράς έγινε σήμερα η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης με την παραλαβή υγειονομικού υλικού συνολικής αξίας 852,841 δολαρίων. Πρόκειται για την αποστολή στην Κρήτη, του τέταρτου κοντέινερ με αναλώσιμο υγειονομικό υλικό από την Αμερική, ευγενική χορηγία – δωρεά της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, με τη συνεργασία και συμβολή του Διεθνή Ανθρωπιστικού Οργανισμού των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής (IOCC), που προορίζεται και θα διανεμηθεί σε όλες τις μονάδες υγείας ευθύνης της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης.

Το περιεχόμενο της δωρεάς παρέλαβε χθες στις εγκαταστάσεις του νέου Αθλητικού Κέντρου στα Δύο Αοράκια, η Υποδιοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κα Άννα Τριχοπούλου, παρουσία της εκπροσώπου στην Ελλάδα του IOCC κας Δέσποινας Κατσιβελάκη, της υπεύθυνης αποστολών του IOCC κας Miljana Mihajlovic, του Εκπροσώπου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής στην Κρήτη κ. Ιπποκράτη Μπελαδάκη και της εκπροσώπου Κρήτης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών κας Μαρίας Χναράκη.

Η καταγραφή και κατανομή του περιεχομένου της δωρεάς ανά νοσοκομείο, που αναμένεται να αξιοποιηθεί στο έπακρον από όλες ανεξαιρέτως τις υγειονομικές μονάδες του νησιού, θα γίνει σύμφωνα με τις ετήσιες καταναλώσεις του, κατ είδος, από επιτροπή που θα οριστεί από την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών επισημαίνουν ότι «στην πιο κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα, οι ομογενείς απέδειξαν άλλη μία φορά ότι δεν μένουν στα λόγια και έκαναν πράξη την αποστολή φαρμάκων στην πατρίδα».

Στο πλαίσιο των εργασιών του 7ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θεσσαλών που φιλοξενήθηκε φέτος στη Λάρισαοι ομογενείς έστειλαν δυνατό μήνυμα συμπαράστασης στην πατρίδα τόσο μέσω skype αλλά και μέσω σημαντικών πρωτοβουλιών που κατατέθηκαν. Μία εξ αυτών ήταν της συντονίστριας της «Φωνής της Ελλάδας» της ΕΡΤ κας Γιάννας Τριανταφύλλη η οποία είχε και την ευθύνη της ζωντανής αναμετάδοσης του συνεδρίου και προέτρεψε τους ομογενείς να συμβάλλουν προκειμένου να συγκεντρωθούν φάρμακα για την κάλυψη βασικών αναγκών.

Αξιοσημείωτη και άμεση ήταν η συνδρομή του κ. Νικολάου Κολοβού, από τους «Γιατρούς του Κόσμου» που μαζί με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Γεώργιο Βόμπρα κι άλλους εθελοντές έλληνες ομογενείς από την Γερμανία, μέλη του Θεσσαλικού Συλλογου Γκυτερσλοχ (Τσιουνης Δημήτριος, Γκουντουρας Αθανάσιος, Βαγγέλης Θεοδωρου), κατάφεραν και συγκέντρωσαν ανθρωπιστική βοήθεια και σήμερα παραδόθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.