Κρήτη: Τέσσερις άνθρωποι σε ΜΕΘ λόγω γρίπης – Μεταξύ αυτών και νήπιο 2,5 ετών

ΜΕΘ
Συνεχίζεται η επέλαση της γρίπης στη χώρα μας με ανθρώπους να καταλήγουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), λόγω επιπλοκών. Η γρίπη δεν εξαιρεί ούτε τα μικρά παιδιά.

Τέσσερις νέες εισαγωγές ανθρώπων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας υπήρξαν την εβδομάδα που διανύουμε μόνο στην Κρήτη. Μεταξύ αυτών και νήπιο 2,5 ετών, το οποίο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη επιβεβαίωσε τα τέσσερα σοβαρά κρούσματα:

"Αυτές τις μέρες, τέσσερα άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με τον ιό της γρίπης", τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ανάμεσα στα θύματα είναι ένα παιδάκι 2,5 ετών που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Ακόμη τρεις άνθρωποι σε ΜΕΘ

Στην εντατική από τη γρίπη, κατέληξε, επίσης, ένας 72χρονος ο οποίος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και ένας 82χρονος άνδρας που βρίσκεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Τέλος, στη ΜΕΘ ενηλίκων του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ένας ακόμα 47χρονος άνδρας, ο οποίος όμως αναμένεται πολύ σύντομα να λάβει εξιτήριο.

"Για όλους τους παραπάνω ασθενείς, δεν υπάρχουν πληροφορίες, ότι κινδυνεύει η ζωή τους", τόνισε χαρακτηριστικά η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ.

Όπως σημείωσε συμπληρωματικά η κ. Μπορμπουδάκη, "δεν υπάρχει λόγω ανησυχίας διότι όλα τα περιστατικά αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο ενώ ενισχυτικά σε όλο αυτό, βοήθησε και το γεγονός ότι έχει αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη".

Στην Κρήτη μέχρι και σήμερα, δεν έχει καταγραφεί θάνατος που να οφείλεται στον ιό της γρίπης.

Με πληροφορίες από ekriti.gr 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν