Κρήτη: Στο σκαμνί γιατρός για τον θάνατο μωρού 11 μηνών – Τα λάθη που του καταλογίζονται!

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
γιατρός
Αύριο Παρασκευή 15 Μαρτίου αναμένεται να αναβιώσει στις δικαστικές αίθουσες, η υπόθεση του θανάτου 11μηνου αγοριού, από το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Το άτυχο αγοράκι “έσβησε” τον Νοέμβριο του 2012, έπειτα από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης και συγκεκριμένα επέμβαση βουβωνοκήλης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης θα καθίσει ο παιδοχειρουργός που πρωτόδικα καταδικάστηκε για το θάνατο του βρέφους σε 4 χρόνια φυλάκιση για ιατρική αμέλεια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο χειρουργός «δεν φρόντισε από αμέλεια να συρραφθεί στεγανά το στόμιο του κηλικού σάκου, με αποτέλεσμα το στραγγαλισμό των αιμοφόρων αγγείων του εγκολεασθέντος και περισφιχθέντος τμήματος του λεπτού εντέρου εντός του κηλικού σάκου» ενώ έγινε δεύτερη επέμβαση τρεις ημέρες αργότερα και διαπιστώθηκε «ρήξη των ραμμάτων και είσοδος τμήματος του λεπτού εντέρου στον κηλικό σάκο»

Ο γιατρός κατηγορείται ότι δεν φρόντισε να νοσηλευτεί το βρέφος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Νοσοκομείου, παρά την άσχημη κλινική του εικόνα, με αποτέλεσμα να πεθάνει.

Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι έπραξε το καθήκον του, σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες της ιατρικής και για τον λόγο αυτό άσκησε έφεση η οποία και θα εκδικαστεί αύριο.

Πηγή: cretapost.gr