Κρήτη: Στο νοσοκομείο δύο γυναίκες μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca

  • Γιάννα Σουλάκη
εμβόλιο COVID-19
Στην Αιματολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται μία 44χρονη γυναίκα, μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού, με το εμβόλιο της AstraZeneca. Επίσης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Κρήτης εισήχθη μετά από αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και μια ακόμη 47χρονη γυναίκα, μετά τον εμβολιασμό της. Κανένα περιστατικό δεν συνδέεται άμεσα με το εμβόλιο και βρίσκονται και τα δύο υπό διερεύνηση.

Πρόκειται για δύο ακόμη υπό διερεύνηση περιστατικά στην Κρήτη, που έχουν θορυβήσει τις τοπικές υγειονομικές αρχές, μετά την περίπτωση του 35χρονου άνδρα από την Ιεράπετρα, ο οποίος υπέστη διπλό θρομβοεμβολικό επεισόδιο, μετά τον εμβολιασμό του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου, Χάρης Λυδάκης, η 44χρονη γυναίκα εμβολιάστηκε πριν από περίπου 13 ημέρες και λίγο μετά άρχισε να εμφανίζει ήπια συμπτώματα διαταραχής στην πηκτικότητα του αίματος, τα οποία την οδήγησαν στο Βενιζέλειο την περασμένη Τετάρτη.

Όπως λέει ο κ. Λυδάκης, η γυναίκα εμφάνισε θρομβοπενία με μία πιθανότητα θρόμβωσης και διαταραχής στην πηκτικότητα του αίματος. Συμπλήρωσε δε, πως «όλες οι εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής δεν απέδειξαν την ύπαρξη κάποιας άλλης νόσου, που να συνδέεται με το πρόβλημα της πηκτικότητας στο αίμα της. Η περίπτωση της 44χρονης, ελέγχεται και παρακολουθείται στενά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν συνδέεται με το εμβόλιο της Astrazeneca» κατέληξε ο κ. Λυδάκης.

ΠΑΓΝΗ: 47χρονη υπέστη εγκεφαλικό – διερευνάται εάν σχετίζεται με το εμβόλιο

Στο μεταξύ, μία 47χρονη γυναίκα από την Χερσόνησο υπέστη παράλυση, δύο βδομάδες μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η 47χρονη νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική το ΠΑΓΝΗ και βρίσκεται σε πιο σοβαρή κατάσταση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι υπέστη και εγκεφαλικό.

Η 47χρονη ανέβασε πυρετό λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της και αφού της έγινε αρχικά εισαγωγή στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ όπου μετά από αξονική τομογραφία εντοπίστηκε θρόμβος στον εγκέφαλό της.

Οι οικείοι της αποδίδουν την περιπέτεια της υγείας της στο εμβόλιο, ωστόσο ακόμα δεν έχουν δοθεί επίσημες διευκρινίσεις και το θέμα διερευνάται.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 35χρονου από την Ιεράπετρα

Στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αρχές της επόμενης αναμένονται τα αποτελέσματα των νέων εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί ο 35χρονος από την Ιεράπετρα όπως δήλωσε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης μιλώντας σε τοπικά μέσα της Κρήτης.

Ο 35χρονος παρουσίασε δύο θρομβωτικά επεισόδια, λίγες ημέρες αφότου του χορηγήθηκε το εμβόλιο της  AstraZeneca.

Μάλιστα τη δεύτερη θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα, σύμφωνα με τον κ.Χαλκιαδάκη, ανακάλυψαν οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ μετά από σειρά εξετάσεων, στις οποίες υπέβαλλαν τον νεαρό. «Υπήρχε ο κίνδυνος εγκεφαλικού εάν δεν το ανακαλύπταμε», ανέφερε ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ και συμπλήρωσε πως ο νεαρός άνδρας δεν είχε καμία ενόχληση, ή πόνο, όπως είχε συμβεί με την θρόμβωση στο πόδι που είχε προηγηθεί.

Ο 35χρονος υποβάλλεται τώρα σε εξειδικευμένες εξετάσεις για να διαπιστωθεί που οφείλονται οι θρομβώσεις κι αν σχετίζονται με τη χορήγηση του εμβολίου.