Κρήτη: Πέθανε νεαρός από τον ιό της γρίπης – Ο θανάσιμος κίνδυνος που κατάλαβε όταν ήταν πια αργά

  • Ρούλα Τσουλέα
γρίπη
Δάκρυα στα Χανιά για τον 38χρονο. Οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν τους φόβους των γιατρών που δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το μοιραίο. Πως σώθηκε ηλικιωμένη γυναίκα που προσβλήθηκε από τον ιό. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους λόγω της γρίπης στην Ελλάδα από το Φθινόπωρο.

Ένας 38χρονος από τα Χανιά είναι το πρώτο θύμα του ιού της γρίπης Η1Ν1 στην Κρήτη για φέτος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Μηνάς Βουλγαρίδης, ο άτυχος άνδρας πήγε στο νοσοκομείο στις αρχές της εβδομάδας σε ιδιαίτερα επιβαρυμένη κατάσταση και με όλη τη συμπτωματολογία του ιού.

Εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ δείγματα εστάλησαν για εξέταση στο Ηράκλειο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για Η1Ν1. Οι εξετάσεις ήταν θετικές, ωστόσο ο άτυχος άνδρας δεν μπόρεσε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, να κρατηθεί στη ζωή.

Ο άτυχος 38χρονος επί μία εβδομάδα είχε τα συμπτώματα με υψηλό πυρετό στο σπίτι του, όμως δεν πήγε εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Όταν πήγε οι γιατροί πήραν δείγματα, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Εν τω μεταξύ, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου νοσηλεύεται μία 79χρονη με επιβεβαιωμένη γρίπη, ενώ στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται μία 63χρονη.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν