Κρίσιμη συνεδρίαση στο ΚΕΕΛΠΝΟ με τον Π. Πολάκη… παρόντα!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συνεδριάζει αυτήν την ώρα το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ εξετάζοντας την εισήγηση μελών του για ακύρωση του διαγωνισμού πρόσληψης 100 γιατρών για τις κλίνες ΜΕΘ ανά την χώρα. Μετά τον...πολιτικό σεισμό που προκάλεσε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που ζήτησε και έλαβε τους όλους τους φακέλους υποψηφίων για να κάνει δικό του...ξεσκαρτάρισμα, η συνεδρίαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο ίδιος ο κ. Πολάκης μάλιστα θεώρησε αναγκαίο να παραστεί.

Άγνωστο αν δίνει εξηγήσεις, αν προσπαθεί να πείσει τα μέλη του ΔΣ ότι δεν παρενέβη με τρόπο παράτυπο ή αν πήγε να κάνει απλά τσαμπουκά… Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρίσταται αυτήν την στιγμή στην συνεδρίαση στο ΚΕΕΛΠΝΟ και αναμένονται εξελίξεις και ανακοινώσεις εκατέρωθεν…

Ο αναπληρωτής υπουργός παραδέχεται και στην χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΥΚΑ για το θέμα ότι έκανε παρέμβαση αναφέροντας ότι σε 88 αιτήσεις είχαν παρατυπίες. Ωστόσο, οι κατάλογοι που επικαλείται ουδέποτε υπογράφηκαν από μέλη της επιτροπής!

Και γενικά δεν είναι στις αρμοδιότητες του υπουργού Υγείας να παρεμβαίνει στο έργο των Επιτροπών που ορίστηκαν για να γίνουν οι προσλήψεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.

Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον τι πρόκειται να αποφασιστεί σήμερα…

Διαβάστε εδώ το ιστορικό της όλης αντιπαράθεσης.