Κρίσιμες ώρες για τον Μανώλη Μαυρομμάτη και τη σύζυγό του – Το νέο Ιατρικό Ανακοινωθέν

  • Γιάννα Σουλάκη
Γεννηματάς
Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει η κατάσταση της Υγείας του Μανώλη Μαυρομάτη, ενώ και η σύζυγός του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς".

Ο γνωστός αθλητικογράφος παρουσίασε αναπνευστική και καρδιακή ανεπάρκεια και οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον διασωληνώσουν. Εντός της ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, θα τον μεταφέρουν από την Μονάδα Εγκαυμάτων στην οποία νοσηλεύεται μαζί με τη σύζυγό του, στην κανονική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», για στενότερη παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και οι δύο νοσηλεύονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση κι οι γιατροί δίνουν πραγματική μάχη να τους βοηθήσουν να σταθεροποιηθούν, καθώς εισέπνευσαν και οι δύο τεράστιες ποσότητες καπνού από την φωτιά που ξέσπασε στο διαμέρισμά τους στο Κολωνάκι, γεγονός το οποίο τους προκάλεσε σοβαρότατα αναπνευστικά προβλήματα.

Ο ίδιος ο 83χρονος Μ. Μαυρομάτης φέρει εγκαύματα στο 18% της επιφάνειας του σώματός του και η σύζυγός του Ειρήνη στο 40%.

Το νεότερο Ιατρικό Ανακοινωθέν

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς»:

  1. 18/2/2024 (05.00 hrs) διακομίστηκαν μέσω Σ/ΕΚΑΒ, στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Α «Γ.Γεννηματάς», μετά από απεγκλωβισμό από οικιακή πυρκαγιά (επί της οδού Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι), οι ασθενείς:

α. Ο αθλητικογράφος και πρώην Βουλευτής, Μανώλης Μαυρομάτης, 82 ετών με θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, Συνολικής Εγκαυματικής Επιφανείας 18% της Ολικής Επιφάνειας Σώματος.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

β. Η Ειρήνη Μαυρομάτη 80 ετών (σύζυγος) με θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, Συνολικής Εγκαυματικής Επιφανείας (40%) της Ολικής Επιφάνειας Σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος.

Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και το αντιβράχιο.

2.Οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη για τις επόμενες 48 ώρες.

Από που ξεκίνησε η φωτιά

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο διαμέρισμα του ζευγαριού στο Κολωνάκι. Η φωτιά όπως όλα δείχνουν ξεκίνησε από την ηλεκτρική κουζίνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ο γνωστός αθλητικογράφος και η σύζυγος του κοιμόντουσαν στο διαμέρισμα τους όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν αμέσως 3 οχήματα και 12 πυροσβέστες ενώ σε λίγα μόνο λεπτά έφτασε και το ασθενοφόρο που τους μετέφερε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» που εφημέρευε.

Αμέσως μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εγκαυμάτων της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής. Οι γιατροί έκριναν πως η σύζυγός του έπρεπε να διασωληνωθεί και μπήκε σε μηχανική υποστήριξη λόγω της κρίσιμης κατάστασης της.