Κραυγή αγωνίας από τους νεφροπαθείς της Λήμνου

Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν εδώ και χρόνια οι νεφροπαθείς της Λήμνου καθώς οι νεφρολόγοι πάνε κι έρχονται αλλά πάντα παραμένουν λίγοι με αποτέλεσμα οι αιμοκαθαιρόμενοι του νησιού να βρίσκονται κάθε τόσο μπροστά στον κίδνυνο να μην μπορούν να υποβληθούν στην θεραπεία που τους διατηρεί στην ζωή...  

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Με τελευταίο ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λήμνου, οι κάτοικοι του νησιού ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να βάλει τέλος στα χρονίζοντα προβλήματα της Μονάδας Αιμικάθαρσης του Νοσοκομείου- Κέντρου Υγείας Λήμνου ενισχύοντάς την με επιστημονικό προσωπικό.

Οι ανάγκες της Μονάδας συνίστανται στην συνεχή παρουσία ενός γιατρού νεφρολόγου, δύο παθολόγων, ενός γενικού γιατρού, ενός αναισθησιολόγου και ενός χειρουργού. Κι αυτό δεν θα συμβεί αν δεν δοθούν και κίνητρα σε επαγγελματίες υγείας για να πάνε στο ακριτικό αυτό νησί. 

Η αιμοκάθαρση χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της νεφρικής ανεπάρκειας, μιας διαταραχής κατά την οποία υγρά, οξέα, ηλεκτρολύτες και φάρμακα δεν αποβάλλονται αποτελεσματικά με τα ούρα.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends