Κραυγή αγωνίας από τους Φούρνους- 2000 άνθρωποι χωρίς γιατρό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Στους Φούρνους των 2000 κατοίκων δεν υπάρχει γιατρός από τις 17 Φεβρουαρίου! Συγχαρητήρια σε όλους αλλά κυρίως σε αυτούς που έβλεπαν τα λάθη των προηγούμενων και υποσχέθηκαν να τα διορθώσουν!

Η «κραυγή αγωνίας» των κατοίκων από τους Φούρνους έχει αποδέκτες και είναι σαφής: «Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το Πολυδύναμο Ιατρείο αλλά και όλες οι δομές του δημόσιου συστήματος Υγείας στους Φούρνους καθώς και οι παροχές Υγείας, συνέπεια των διαχρονικών αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών. Σε όλους μας είναι γνωστό ότι στους Φούρνους, από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου δεν υπηρετεί κανένας γιατρός!»… Αυτό αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι απελπισμένοι ακρίτες μας οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πολυδύναμο Ιατρείο.

Όπως αποκαλύπτουν, «στα νησιά των Φούρνων (Φούρνοι- Θύμαινα) με τρεις οικισμούς, δυο Αγροτικά και ένα Πολυδύναμο Ιατρείο με 2.000 κατοίκους πληθυσμό, με πολλά παιδιά και οικογένειες νέων, γυναίκες, αλλά και ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, ανθρώπους που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και φροντίδα, με δημοτικά σχολεία, γυμνάσιο και λύκειο, όλος αυτό ο κόσμος έχει – όταν έχει- «υγειονομική φροντίδα» από ένα και μόνο αγροτικό γιατρό».

Και συνεχίζουν: «Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Περιφερειακά Ιατρεία Θύμαινας και Χρυσομηλιάς μένουν ακάλυπτα από γιατρό, ή που στο Πολυδύναμο των Φούρνων δεν υπηρετούν οι γιατροί που προβλέπονται.

Ξανά και ξανά, πολλά χρόνια τώρα, ζούμε επεισόδια στο ίδιο έργο: στο έργο της υποβάθμισης (της συνειδητής υποβάθμισης) του δημόσιου συστήματος Υγείας, στο έργο της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης, στο έργο που λέγεται «πλήρωνε για να έχεις». Η φροντίδα Υγείας μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπόρευμα, με την κατάσταση των ασφαλιστικών μας ταμείων, το κόψιμο δεκάδων εξετάσεων, με τη συμμετοχή στο φάρμακο, και πάει λέγοντας. Η κατάσταση χειροτερεύει παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις που παίρνουμε.

Οι κάτοικοι της περιοχής εισπράττουμε μεν «κατανόηση» αλλά η υγεία μας και η ζωή μας τίθεται σε κίνδυνο, καθώς στερούμαστε ακόμα και των στοιχειωδών φροντίδων υγείας στις οποίες έχουμε δικαίωμα, εξαιτίας της επικίνδυνης και «θανατηφόρας» διαχρονικά αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται στον τομέα της υγείας.

Η μονότονα επαναλαμβανόμενη απάντηση από την διοίκηση (όπως και η πρόσφατη , απάντηση του υπουργού υγείας στην ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ) ότι οι θέσεις προκηρύσσονται, αλλά δεν «έρχεται κανείς», δεν λέει τίποτα στους κατοίκους των νησιών μας, καθώς είναι υποχρέωση του κράτους να βρει τον τρόπο που θα καλύψει με ιατρικό, νοσηλευτικό, και άλλο προσωπικό τις μονάδες υγείας των Φούρνων και όχι μόνο.

Απαιτούμε και διεκδικούμε
• Να καλυφθούν άμεσα, τώρα τα κενά με την πρόσληψη μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στα Περιφερειακά Ιατρεία Θύμαινας και Χρυσομηλιάς και στο «Πολυδύναμο» των Φούρνων.
• Να μην μένει χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καμία μονάδα Υγείας των Φούρνων ούτε για μισή ώρα.
• Για το «Πολυδύναμο» Ιατρείο των Φούρνων, άμεση πρόσληψη τουλάχιστον γενικού παθολόγου, παιδιάτρου και νοσηλευτικού προσωπικού.
• Να αναβαθμιστεί το πολυδύναμο ιατρείο των Φούρνων σε Κέντρο Υγείας με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών και οδηγού για το ασθενοφόρο.

Όλη η λογική μας περιγράφεται με τη φράση:
Αποκλειστικά δημόσιο-δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.
Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Φούρνων» καλεί όλους τους Φουρνιώτες & Φουρνιωτισσες σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο Ιατρείο των ΦΟΥΡΝΩΝ την Τρίτη 1 Μαρτίου στις 12:00 μ.μ.».

Πηγή. http://www.ikariamag.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν