Κραυγή αγωνίας από νέους γιατρούς

  • Iatropedia
Μπροστά στην πιο δύσκολη επαγγελματική τους στιγμή βρίσκονται χιλιάδες νέοι γιατροί εξαιτίας των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση με αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένοι πλήρως από το σύστημα υγείας.

Νέος φορέας παροχών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), εξετάσεις για την ειδικότητα αλλά και μειώσεις των θέσεων ειδικότητας για νέους γιατρούς είναι μεταξύ άλλων τα αγκάθια που περιμένουν τους νέους επαγγελματίες του κλάδου που βγαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας ή απασχολούνται για λίγα χρόνια.

Οι νέοι γιατροί είναι σε απόγνωση από τις αλλαγές του υπουργείου Υγείας γεγονός που εκφράστηκε και σε ενημερωτική συνάντηση που είχαν με τους επικεφαλής του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση του κλάδου στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας τόσο στο προσχέδιο που αφορά στη θέσπιση εξετάσεων για εισαγωγή στην Ιατρική Ειδικότητα, όσο και για μείωση των θέσεων Ειδικότητας. Επίσης διατυπώθηκε η απόλυτη αντίθεση των γιατρών στα προτεινόμενα σχέδια από την Επιτροπή «σοφών», τα οποία «καταστρέφουν τη δημόσια Υγεία και Περίθαλψη και το εργασιακό μέλλον των γιατρών και των υγειονομικών, ακόμη και την ίδια την Υγεία των Ασθενών, με μόνο γνώμονα την αποπληρωμή του ΔΝΤ και της Τρόικα» όπως τονίζεται από τον ΙΣΑ.

Οι γιατροί απαιτούν μεταξύ άλλων απόσυρση του νομοσχεδίου και κανέναν διάλογο για εξετάσεις και μείωση των θέσεων ειδικότητας.

Αποσυμφόρηση της λίστας αναμονής με βάση την κάλυψη και το άνοιγμα απολύτως απαραίτητων θέσεων, «ειδικά σε μια περίοδο που το επίπεδο Υγείας του πληθυσμού βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση».

Ο ΙΣΑ που προετοιμάζει κινητοποιήσεις καλεί και τους νοσοκομειακούς γιατρούς μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων (ΟΕΝΓΕ και ΕΙΝΑΠ) να κηρύξουν απεργιακή κινητοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν