Κρατικό Νίκαιας για κρούσματα ψώρας: Σε απομόνωση και υπό φύλαξη οι 6 ανήλικοι αλλοδαποί

  • Γιάννα Σουλάκη
Νίκαιας
Αυστηρά μέτρα υγειονομικής ασφάλειας έχει λάβει η διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας για τους 6 ανήλικους αλλοδαπούς που νοσηλεύονται με ψώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει μετάδοση της νόσου σε ασθενείς και προσωπικό.

Οι 6 ανήλικοι αλλοδαποί, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, μεταφέρθηκαν μετά από εισαγγελική εντολή της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών, από το Α/Τ Κολωνού, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν προβληθεί από το άκαρι της ψώρας.

«Στο πλαίσιο της εν λόγω εντολής, το Νοσοκομείο μας ως όφειλε, άνοιξε τους θαλάμους που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων».

Γεν. Κρ. Νίκαιας: Σε απομόνωση οι 6 αλλοδαποί

Οι 6 ασθενείς νοσηλεύονται φρουρούμενοι σε παθολογική κλινική λοιμωδών νόσων του Κρατικού Νίκαιας, ενώ για τη θεραπεία τους συνεργάζεται ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, σύμφωνα με τη Διοίκηση του νοσοκομείου:

«Σε επιστημονικό επίπεδο υπάρχει άριστη συνεργασία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Δερματολόγων του Νοσοκομείου μας αλλά και του Νοσηλευτικού προσωπικού. Επιπλέον, ενημερώνουμε ότι οι εν λόγω ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, ο οποίος είναι απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου».

Η διοίκηση σημειώνει τέλος, ότι μετά το πέρας της νοσηλείας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του.