Κόβονται ξανά οι μισθοί των γιατρών! Τι θα χάσουν τους επόμενους μήνες

  • Iatropedia
Τα δύσκολα όπως φαίνεται δεν έχουν έρθει ακόμη για τους γιατρούς των δημοσίων νοσοκομείων καθώς μπορεί να έχουν ψαλιδισθεί οι αποδοχές τους μέχρι σήμερα κατά 30 με 40% και βάλε, αλλά τον Ιούνιο έρχονται νέες περικοπές.

Ειδικότερα με βάση τη συμφωνία του μνημονίου αλλά και τις νέες πιέσεις της τρόικας, θα μπει και πάλι ψαλίδι στα ειδικά μισθολόγια.

Γεγονός που σημαίνει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ μπορεί να δουν τον Ιούνιο τους μισθούς τους να κουρεύονται ακόμη κατά 12% όσο δηλαδή απαιτούν οι δανειστές μας. Εξάλλου θα πρέπει να συγκεντρωθούν το επόμενο διάστημα άλλα 11 δις ευρώ από μειώσεις παροχών και μισθούς.

Κάτι τέτοιο όμως σημαίνει πως οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων ανεξάρτητα από το πόσα χρόνια εργάζονται θα λαμβάνουν μισθούς …απλών υπαλλήλων.

Πάντως οι συνδικαλιστές γιατροί έχουν διαμηνύσει ότι μετά τις συνεχείς μειώσεις στις αποδοχές τους, το ψαλίδισμα των εφημεριών αλλά και τη μη καταβολή πολλών δεδουλευμένων, δε θα αφήσουν μια τέτοια αλλαγή να περάσει αβρόχοις ποσί για την κυβέρνηση.