Κόβονται οι …ποντικοί από το ΕΣΥ! Στο μικροσκόπιο 894 συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες

  • Iatropedia
Εξονυχιστικά θα αρχίζουν να ελέγχονται το επόμενο διάστημα εκατοντάδες συμβάσεις που έχουν συνάψει δημόσια νοσοκομεία με ιδιωτικές εταιρείες είτε για φρούρηση και σίτιση είτε για υπηρεσίες όπως ηλεκτρονικά συστήματα κ.α. Τη αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Αικατερίνης Μάρκου σχετικής με την ανάθεση σε ιδιώτη από το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου του συστήματος των τηλεφωνικών ραντεβού.

Οι συμβάσεις θα εξετασθούν ως προς το ύψος του συμβατικού τους τιμήματος και ως προς το αντικείμενο τους.

Πάντως όπως καταγγέλλει η κ. Μάρκου η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε σε ανάθεση της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε ιδιώτη, χωρίς να έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια η σύμβαση, ενώ το κάθε τηλεφώνημα στοιχίζει στους ασθενείς 2 ευρώ.

Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επικαλέστηκε την περίπτωση άλλου νοσοκομείου που χρεώνει τους ασθενείς για τα τηλεφωνικά ραντεβού με 0,39 ευρώ και επισήμανε ότι ένα νοσοκομείο όπως το Παπαγεωργίου, που για το 2012 έλαβε επιχορήγηση 26,8 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή επιχορηγήθηκε με χρήματα του ελληνικού λαού, οφείλει να τα κάνει όλα με απόλυτη διαφάνεια.

«Χαίρομαι που μου δίνετε την ευκαιρία να ελέγξω τη διοίκηση του νοσοκομείου», σχολίασε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι το πρόγραμμα πρόσβασης των ασθενών στις μονάδες υγείας μέσω τηλεφωνικών ραντεβού, έχει παρουσιάσει αδυναμίες και μελετάται η θεραπεία τους, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αυτή η υπηρεσία αντί να ανατίθεται σε ιδιώτες θα μπορούσε να καλυφθεί με την αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.

Ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε, επίσης, τη βουλευτή πως με εγκύκλιο που απεστάλη προς όλες τις διοικήσεις των νοσοκομείων, κάνει σαφές ότι δεν πρέπει να προβαίνουν σε τέτοιες αναθέσεις, ενώ αποκάλυψε ότι ελέγχονται 894 τέτοιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών πάσης φύσεως, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει νόημα να συνεχίζονται ή αν πρέπει να διακοπούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν