Κόβονται φάρμακα χάνουμε χρόνια ζωής! Τι δείχνει έρευνα για τις επιπτώσεις από το κούρεμα των φαρμάκων

  • Iatropedia
Με 371 εκατ. ευρώ λιγότερα θα πρέπει να τη βγάλουν οι Έλληνες ασθενείς για τα φάρμακά τους για το 2014 καθώς από 2,371 δις ευρώ που είναι φέτος η φαρμακευτική δαπάνη θα πρέπει να περιορισθεί στα 2 δις ευρώ. Τι μπορούμε όμως να πάθουμε από το κούρεμα των φαρμάκων

Κουρεύουν κυβέρνηση και τρόικα τα χρήματα για τα φάρμακα χωρίς όμως να υπολογίζουν τις επιπτώσεις στη ζωή μας.

Ακόμα και ξένοι αναλυτές όπως είναι ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Columbia, Frank Lichtenberg, παρουσιάζουν μελέτη για την Ελλάδα των ετών 1995-2010 από το βήμα του συνεδρίου της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, που δείχνει ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης οδηγεί σε …ελεύθερη πτώση του προσδόκιμου ζωής ενώ η χρήση καινοτόμων θεραπειών αυξάνει το προσδόκιμο κατά 2 χρόνια.

Στη μελέτη του Αμερικανού καθηγητή, λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των καινοτόμων φαρμάκων που εισήχθησαν στην Ελλάδα, τις βασικές αιτίες θανάτου στη χώρα μας, τις μέρες νοσηλείας, και μέσω μαθηματικών μοντέλων καταγράφει τον αντίκτυπο της φαρμακευτικής καινοτομίας στο προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων και τις μέρες νοσηλείας.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο 1990 – 2010 εισάγονταν στην ελληνική αγορά κατά μέσο όρο 21 καινοτόμα φάρμακα ετησίως. Συνολικά από το 1995 έως το 2010 το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα αυξήθηκε ακριβώς κατά 2 χρόνια, από τα 74,7 στα 76,7 έτη. Η παραπάνω αύξηση οφείλεται κατά 44% στην εισαγωγή καινοτόμων φαρμάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται το πόρισμα των…απολύσεων με διαφωνίες! Μέχρι πότε δίνει διορία στους γιατρούς ο Άδωνις

Αποχωρήσεις και φωνές κατά Άδωνι από γαλάζιους συνδικαλιστές στον τομέα Υγείας της ΝΔ! Γιατί έφυγαν

Ηλεκτρονική Υγεία του μέλλοντος! Πως οραματίζεται το σύστημα σε λίγα χρόνια το υπουργείο Υγείας

Με διαδικασίες εξπρές οι αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ! Πότε ανακοινώνονται τα ονόματα προς απόλυση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ