Κόβει φάρμακα ο Ανδρέας λίγο πριν τις αλλαγές στο κόμμα

  • Iatropedia
Λίγο πριν θέσει και ανοικτά τις απόψεις του για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ενώ έδωσε την προσωπική του μάχη στη 12ωρη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος, θα ανακοινώσει σήμερα σειρά μέτρων για την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης.

Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος να ξενύχτησε στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου το ΠΑΣΟΚ έως τις 4 και 30 το πρωί, αυτό όμως φαίνεται πως δεν τον εμποδίζει να απλώσει περαιτέρω το «μαχαίρι» των περικοπών στα φάρμακα καθώς σήμερα στις 12 και 30 θα ανακοινώσει πάνω από 10 μέτρα που θα περιορίζουν τη φαρμακευτική δαπάνη.

Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει τα μέτρα δε θα αφορούν πια στις τιμές των φαρμάκων, τις οποίες έχει «κουρέψει» ήδη με πολλές επιπτώσεις για τους ασθενείς για τη διαθεσιμότητα των σκευασμάτων, αλλά στον όγκο της κατανάλωσης.

Στόχος του υπουργού Υγείας είναι να μειωθεί η υπερσυνταγογράφηση και η υπερκατανάλωση αλλά παραμένει άγνωστο αν αυτό θα αποτελέσει αιτία για να μειωθούν τα παρεχόμενα φάρμακα στους ασφαλισμένους.

Άλλωστε ο Ανδρέας Λοβέρδος δε φαίνεται να νοιάζεται για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά μόνο για την περιστολή της δαπάνης, δεδομένου πως το άγχος του εστιάζεται κυρίως στην τρόικα που θα μας επισκεφθεί και πάλι στις 16 Ιανουαρίου και όχι στους πραγματικούς αποδέκτες της περίθαλψης που είναι οι ασθενείς.

Για του λόγου του αληθές όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει δε θα είχε πρόβλημα να βάλει στην ελληνική αγορά ακόμη και φάρμακα από Κορέα, Ινδία και λοιπές ανάλογες χώρες αρκεί να μειωθούν οι δαπάνες του συστήματος.