«Κουβάρι» προς επίλυση η χορήγηση των φαρμάκων στους ρευματοπαθείς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Μετά από τις ενέργειες της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.), και τη σχετική επιστολή που έστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Γιαννακόπουλος προς τον ΕΟΠΥΥ, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα εκτελούν συνταγές ενδοφλεβίων βιολογικών φαρμάκων από ρευματολόγους Μ.Υ ΠΕΔΥ και ιδιώτες μη συμβεβλημένους με ιδιωτικές κλινικές.

Κι αυτό θα συμβαίνει εφόσον ο ασθενής προσκομίζει μαζί με την συνταγή, βεβαίωση παθολόγου γενικής ιδιωτικής κλινικής ότι η θεραπεία θα πραγματοποιείται στην συγκεκριμένη κλινική βάσει σχετικής εγκυκλίου που έστειλε σήμερα ο ΕΟΠΥΥ για να επιλύσει το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τους ρευματοπαθείς και προκειμένου να μην δημιουργείται ταλαιπωρία στους ασθενείς.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος αναφέρει τα παραπάνω σε σχετική επιστολή του προς το ΠΕΔΙ, τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, το υπουργείο Υγείας, την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα και την Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία και επιπλέον επισημαίνεται ότι θα προσκομίζεται και βεβαίωση από τον αρμόδιο της κλινικής ότι θα εξαιρεθεί το φάρμακο από τη χρέωση του κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, η οποία είχε έντονα διαμαρτυρηθεί προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με σχετική επιστολή της στις 9 Μαΐου, θέλει να ευχαριστήσει πολύ τόσο τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Γιαννακόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή του όσο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλο που έδωσε την τελική λύση σε αυτό το μεγάλο ζήτημα που χρήζει μεγάλης σημασίας για την ομαλή καθημερινότητα των ρευματοπαθών.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή της ΕΛΕΑΝΑ προς την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ:

Επιστολή προς ΕΟΠΥΥ1 (1)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν