Κουρουμπλής και Σταθάκης σε συνάντηση με εκπροσώπους της εγχώριας και ξένης φαρμακοβιομηχανίας

  • Iatropedia
Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.Εν συνεχεία ακολούθησε συνάντηση των υπουργών με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ).

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο κ. Κουρουμπλής έθεσε υπόψη του κ. Σταθάκη και των εκπροσώπων των φορέων αναπτυξιακή παραγωγική πρόταση που αφορά τον χώρο της υγείας. Παράλληλα επεσήμανε τη σπουδαιότητα ενίσχυσης της παραγωγής, συμπαραγωγής και συσκευασίας φαρμάκου στην χώρα μας τόσο από τις πολυεθνικές όσο και από τις ελληνικές φαρμακευτικές, προκειμένου να συμβάλουμε στην πραγματική ανάπτυξη του τόπου με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε ό,τι αφορά στο κρίσιμο ζήτημα της προμήθειας του ΕΚΑΒ με 186 ασθενοφόρα, ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν διαγωνισμό που ενώ εκκρεμεί εδώ και 7 χρόνια, ήδη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας προέβη στην κατοχύρωση των 90 εξ αυτών, πρόσθεσε ότι για τα υπόλοιπα 96, υπάρχει ανάγκη ολοκλήρωσης της διαδικασίας μέχρι τα τέλη του 2015. Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι τόσο η πρόταση του υπουργείου Υγείας προς την Κομισιόνγια τις 13.000 προσλήψεις σε ΕΣΥ και ΠΕΔΥ, όσο και το θέμα του διαγωνισμού των ασθενοφόρων θα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή.

Οι δε εκπρόσωποι των φορέων του Φαρμάκου επεσήμαναν την ανάγκη να δοθούν κίνητρα προς την φαρμακοβιομηχανία προκειμένου να υπάρξει επέκταση των επενδύσεων στην Ελλάδα. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ δεσμεύτηκε ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει στις ηγεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων επενδυτικό-αναπτυξιακό πρόγραμμα τριετίας των μεγάλων φαρμακευτικών ελληνικών εταιρειών.