Κούρεψε και απλά φάρμακα για το στομάχι ο ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Ο στόχος του περιορισμού της φαρμακευτικής δαπάνης θα επιτευχθεί με κάθε τρόπο όπως φαίνεται καθώς οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται πια να πληρώνουν και τα σκευάσματα για τη γαστροπροστασία από την τσέπη τους.

Με βάση τους νέους κανόνες συνταγογράφησης σκευάσματα για τη γαστροπροστασία μπορούν να συνταγογραφούν μόνο οι γαστρεντερολόγοι. Βασική λεπτομέρεια: Η συγκεκριμένη ειδικότητα σύμφωνα με τον ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ) διαθέτει περιορισμένο αριθμό γιατρών, ενώ με τον τρόπο αυτό ταλαιπωρούνται γιατροί και ασθενείς.

Βέβαια ο στόχος είναι προφανής: να βαρεθούν οι ασφαλισμένοι να μπούνε στην ταλαιπωρία να αναζητήσουν γαστρεντερολόγο και τελικά να αγοράσουν με χρήματα από τον οβολόν τους τα φάρμακα.

Όπως σημειώνει ο ΙΣΑ πρόκειται για ανώριμες αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου υγείας καθώς “οι κλινικές ειδικότητες που μπορούν να συνταγογραφήσουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα, αίφνης αποκλείονται και εξαιρούνται από τη συνταγογράφηση τους, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα και ταλαιπωρία τόσο στους ίδιους τους ιατρούς, όσο και στους ασθενείς. Οι ιατροί αυτοί που έδιναν πραζόλες για τη γραστροπροστασία αναγκάζονται να δίνουν πλέον μόνο ρανιτιδίνη, η οποία μας γυρνά 20 χρόνια πίσω”.

Ο ΙΣΑ ζητά να τροποποιηθεί άμεσα η συγκεκριμένη ρύθμιση καθώς αποτελεί μία ακόμη σταγόνα για την “έκρηξη στο χώρο της υγείας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αναστάτωση πάλι στη συνταγογράφηση! Νέα μπερδέματα από το όριο των συνταγών για πρωτότυπα φάρμακα

Στον αέρα και πάλι οι παλιές εφημερίες των γιατρών!

Διοίκηση «Αγία Σοφία»: ανυπόστατες οι καταγγελίες για θανάτους παιδιών! Τι υποστηρίζει