Κώστας Μπαργιώτας: Παραδοχή αποτυχίας στην ΠΦΥ από τον υπουργό Υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πλήρη αποτυχία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στη δημιουργία νέας ΠΦΥ, "βλέπει" ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΔΗΣΥ, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας ο οποίος επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του Ανδρέα Ξανθού ισοδυναμούν με παραδοχή αποτυχίας, αφού λίγες ημέρες πριν «βγει» το 2018 αποδεικνύεται ότι το αφήγημα της «κορυφαίας μεταρρύθμισης» καταρρέει.

«Από 1/1/2019 για 11 εκατομμύρια πολίτες θα υπάρχουν μόνο 845 οικογενειακοί γιατροί. Και από τις 236 ΤοΜΥ που επρόκειτο να δημιουργηθούν έως το τέλος του 2018, έχουμε 101 με το «ζόρι»» επισημαίνει για την συνέντευξη του κ. Ξανθού στην οποία ο υπουργός Υγείας αναγκάστηκε να παραδεχτεί ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές και γιατρούς στις ΤΟΜΥ.

Κατά τον υπεύθυνο του τομέα Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τα κίνητρα τα οποία ανακοίνωσε ο υπουργός προκειμένου να παροτρύνει την εγγραφή των πολιτών στις λίστες των οικογενειακών γιατρών έως τις 31/12, «ομολογούν» την απελπισία του..

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Μπαργιώτας:

«Ούτε ο υπουργός μπορεί πλέον να υπεραμυνθεί του συστήματος που ο ίδιος εμπνεύστηκε». Και αναρωτιέται αν η Αριστοτέλους εναπόθεσε τις ελπίδες της στις… προσευχές θυμίζοντας ότι η ΔΗΣΥ είχε προειδοποιήσει ότι το σύστημα που επιχειρείται να οικοδομηθεί στην ΠΦΥ στηρίζεται σε «πήλινα πόδια», χωρίς βέβαιη χρηματοδότηση, χωρίς προγραμματισμό και χωρίς συντονισμό.

«Ο οικογενειακός γιατρός είναι εθνική υπόθεση κατά δήλωση του υπουργού. Πράγματι! Μόνο που με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι, δυστυχώς χαμένη» λέει ο κ. Μπαργιώτας, ο οποίος καταλήγοντας επαναφέρει την πρόταση του κόμματός του: Αξιοποίηση όλων των γιατρών σε ένα σύγχρονο, ευέλικτο πλαίσιο υπό τον έλεγχο του ΕΟΠΥΥ με ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού.