Κορυφώνεται η αγωνία για τη μικρή Αλεξία: Βελτιώνεται η κατάσταση της, αλλά παραμένει βαριά

  • Γιάννα Σουλάκη
Αλεξία
Μία ευχάριστη εξέλιξη σημειώθηκε σήμερα με την κατάσταση της υγείας της μικρής Αλεξίας. Οι γιατροί κατόρθωσαν να αφαιρέσουν τον αναπνευστήρα και το κοριτσάκι δείχνει να ανταποκρίνεται σε ερεθίσματα του περιβάλλοντος. Παρ'όλα αυτά οι γιατροί είναι ακόμα επιφυλακτικοί.

Οι θεράποντες γιατροί που παρακολουθούν τη μικρή Αλεξία στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, κατάφεραν να της αφαιρέσουν τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, αφήνοντάς την να παίρνει μικρές αλλά δύσκολες -προς το παρόν ανάσες- από μόνη της. Επίσης, όπως αναφέρουν σε σχετικό ιατρικό δελτίο, η μικρή ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα του περιβάλλοντός της, ανοίγει τα μάτια, κινεί τα άκρα και εκφέρει μικρούς ήχους. Ολα αυτά τα σημάδια χαρακτηρίζονται θετικά και ελπιδοφόρα από τους γιατρούς της.

Παρ’όλα αυτά, η 8χρονη ακόμα δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον, κι αυτό είναι κάτι που προκαλεί μεγάλη αγωνία στους γιατρούς και κυρίως στους γονείς της. Αγωνιούν, δηλαδή, για το εάν με την πάροδο του χρόνου θα αποκατασταθεί πλήρως η εγκεφαλική της λειτουργία και η λειτουργία της συνείδησής της.

Σύμφωνα με το Ιατρικό Ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το νοσοκομείο:

«Η ασθενής Α. Σ. αποσωληνώθηκε χθές, έχει όμως εργώδη αναπνοή. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να επαναδιασωληνωθεί, εάν επιδεινωθεί η αναπνευστική της λειτουργία.

Όσο αναφορά το επίπεδο συνείδησης, έχει ανοιχτά τα μάτια, κινεί τα άκρα ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος, προφέρει ήχους, δεν επικοινωνεί όμως με το περιβάλλον.

Η κατάστασή της, αν και προοδευτικά βελτιούμενη, παραμένει βαριά».