Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Με παραπληροφόρηση δεν μπορούμε να πάμε μπροστά

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Βασιλακόπουλος
Για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, την αναστολή των υγειονομικών αλλά και τις απειλές που δέχεται για τις επιστημονικές θέσεις που εκφράζει, μίλησε το πρωί της Πέμπτης στο MEGA o καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσφατη τηλεοπτική διαμάχη που είχε πρόσφατα με συνάδελφό του για τα εμβόλια στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου.

Μετά τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκο Τζανάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές από «Ταλιμπανοχριστιανούς», σειρά φαίνεται πως είχε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε στο MEGA ότι και αυτός δέχεται δέχεται απειλές και υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τις επιστημονικές θέσεις που εκφράζει σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού. «Εγώ δέχομαι άπειρες απειλές. Παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια και βρίζουν την γραμματέα μου. Απειλούν, λένε ότι θα με σπάσουν στο ξύλο, θα με βρουν στα χαντάκια… Η πανδημία έχει τρελάνει τον κόσμο», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των υγειονομικών κατά του κορονοϊού, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στάθηκε στο γεγονός ότι είναι καθήκον τους. «Ειλικρινώς, έχω μεγάλη απορία, με ποιο επιχείρημα οι άνθρωποι, που κινδυνεύουν να κολλήσουν οι ίδιοι μεταφέροντας έναν ασθενή με κορονοϊό, δεν έχουν εμβολιαστεί για να προστατεύσουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά την οικογένειά τους; Ειλικρινά, για το καλό το δικό τους, δεν πρέπει να είναι προστατευμένοι;», διερωτήθηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. «Δεν θα ήθελα ούτε ένας υγειονομικός να βγει σε αναστολή εργασίας. Το μόνο απλό είναι να κάνει ένα τσιμπηματάκι. Η πληροφορόρηση που πρέπει να έχουμε πρέπει να είναι από τους επίσημους φορείς, όχι από το ίντερνετ», πρόσθεσε.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας αναφέρθηκε στην τηλεοπτική διαμάχη που είχε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Ιδιαίτερα, τόνισε ξανά πως το εμβόλιο είναι εκείνο που παρέχει προστασία έναντι του κορονοϊού. «Βγήκα με ένα συνάδελφο, στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου, ο οποίος υποστήριξε ότι η ανοσία που αφήνει η φυσική λοίμωξη είναι πιο ισχυρή από το εμβόλιο. Υπάρχει μεγάλο ποστ του ΠΟΥ που λέει ακριβώς το αντίθετο, ότι είσαι πολύ πιο προστατευμένος αν έχεις κάνει το εμβόλιο. Με παραπληροφόρηση δεν μπορούμε να πάμε μπροστά σαν κοινωνία», σημείωσε.

Από το newsit.gr και MEGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς ετοιμάστηκαν τόσο γρήγορα τα εμβόλια COVID-19

Κορωνοϊός: Πιο ασφαλή τα εμβόλια από τη φυσική ανοσία, σύμφωνα με νέα έρευνα