Κορονοϊός: Βαριά συμπτώματα και σε μικρότερες ηλικίες – 14χρονος και 18χρονη νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας

  • Γιάννα Σουλάκη
συμπτώματα
Με βαριά συμπτώματα του κορονοϊού νοσηλεύονται πλέον σε νοσοκομεία της χώρας και μικρότερες ηλικιακά ομάδες. Ένας 14χρονος μαθητής από την Ηλεία και μία 18χρονη κοπέλα από τα Τρίκαλα, εμφανίζουν σοβαρά συμπτώματα του ιού.

Ένας 14χρονος μαθητής από την Ηλεία διακομίστηκε την Πέμπτη το βράδυ (22/10) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο, με σοβαρά συμπτώματα του κορονοϊού. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό ανήλικου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Ο 14χρονος είναι ένα από τα 21 περιστατικά κορονοϊού που νοσηλεύονται στα δυο νοσοκομεία της Πάτρας, ενώ χθες καταγράφηκαν εννέα ακόμη θετικά κρούσματα στην Αχαΐα. Σύμφωνα με το thebest.gr, στην Οφθαλμολογική Κλινική νοσηλεύονται επίσης άλλα 17 περιστατικά και ένας διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Κορωνοϊού. Στο Γενικό Νοσοκομείο « Άγιος Ανδρέας» εξακολουθούν νοσηλεύονται δύο περιστατικά εκ των οποίων το ένα διασωληνωμένο στη ΜΕΘ.

18χρονη νοσηλεύεται με εγκεφαλίτιδα

Το δεύτερο βαρύ περιστατικό ατόμου μικρής ηλικίας που χρειάστηκε νοσηλεία σε νοσοκομείο είναι μια 18χρονη, η οποία μεταφέρθηκε με σοβαρά συμπτώματα από τα Τρίκαλα, στο νοσοκομείο της Λάρισας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας της νεαρής κοπέλας επιδεινώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο Νοσοκομείο αναφοράς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr, η 18χρονη εμφανίζει συμπτώματα εγκεφαλίτιδας, που αποτελεί επιπλοκή του κορονοϊού.